Wednesday, September 28, 2011

COMRADE RAYA LAGI!


selagi tak cukup 30 syawal, selagi itu laaa yang dikatakan hari raya ye dak? open house sana sini. makang-makang sana sini. memang raya sakan laaaa. adoyyyyyai. menternak lemak besar-besaran la kita semua. eh2 aku sorang je kot. heeeee. every weekend ade saja la majlis beraya, gathering raya dan raya bersama-sama. hahaha. sama maksud je semua tu. 

aku pon sama jugak laaaa. busy bebenor ngan jemputan raya sana sini. acewahhhh. nampak benor nipunye. hahaha. lagi sekali ni cerita hujung minggu aku yang lalu. sebelum itu, adakah korang masih ingat kisah IPTA aku di Cameron Highland selama 10 hari tu?

ok the last time we'd met was on July. now at the end of September already. berkapok jugak laaa tak jumpa. cuma baru-baru start sem ritu ada la jugak jumpa beberapa orang macam John, Kak Ruk, Feni, Kak Najwa, Amzar, Kak Aisha dan sape lagi entah. so, Gathering Raya kali ni adalah khas untuk ahli-ahli COMRADE IIUM baru dan lama serta ALUMNI COMRADE berkumpul semula. waaaaaa. sonok sesangat sebab dapat kecoh-kecoh, gosip-gosip dan peluk cium rindu semua. hahaha. almaklum saja la lama dah tak jumpa. dan serius aku cakap kitorang ni dah macam satu family. dah lama tak jumpa pon, tapi bila berjumpa macam dah kenal bertahun-tahun pula. bak kata kak aisha OHSEM! hahaha.

bab makanan pula memang terbaik. sedap-sedap belaka. tapi aku rasa lagi sedap kot kalo John ngan kak Dell yang masak. pastu Amzar yang bancuh air. lagi tiptop aku rasa. tapi semua itu tak mungkin terjadi. sebab everything is ready. hahaha. sate, nasi impit, puding jagung, kek pisang, ayam masak merah, nasi minyak, kuih raya yang sedap gilerrrr. fuhhhhh. muncit la perot aku makan je koje nyer.

btw, perasan jugak ada yang tak datang. macam Eton, Nuyu (my kembar), Kak Fifi, Anis, Faiz(abang angkat aku), Abang Idho dan ramai jugak rasanya yang tak datang. mungkin ada hal yang tak dapat nak dielakkan. walau macam mana pon, majlis tetap meriah dengan adanya si Johan Faris selaku PM majlis kali ini. almalum saja lah dia memang cakap tanpa henti dan dapat plak microphone kat dia. hahaha. habis kecoh satu dewan dibuatnya.

welcome to the new comers and let rock the party.
amboi amboi ko cimot.
hahaha.


p/s: saya tunggu gambar dari encik Hadi.
dalam  tu ada banyak gambar saya.
kononnya laaa.
hahaha

2 comments:

JIJI YU said...

maria..

cimOt said...

@JIJI YU
sape?? cimot ade..maria takde..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...