Saturday, September 24, 2011

kisah beg merah

pen merah pen biru,
you marah i hate you,
tapi kalo you suka baru i love you.
fair and square~~

tak kisah la pen merah ka, pen biru ka, pen hijau ka, pen kaler rainbow ka. sebabnya tak ada kaitan langsung ngan pen atau segala jadah pen. sebab ini cerita fasal beg merah. ye aku suka kaler merah atas desakan dan paksaan. tak pernah suka kaler merah sebelum ni. feveret kaler always black because man in black is handsome. cehhhhh. tak releven hipotesis aku. bukan paksaan apa-apa pon. tapi keadaan sekeliling telah mempengaruhi minat dan tabiaat, kesukaan dan kegemaran.

>spek jahanam. buat baru cina tukata kaler merah sangat sesuai ngan aku. buatlah spek merah.
>purse dah uzur. kakak kasi kaler merah.
>takde beg tuk pegi kelas mula-mula masuk CFS dolu. kakak kasi kaler merah jugak.
>belek-belek baju kat mana-mana. orang kata kaler merah sesuai and cantek sangat ngan aku.


yes! this is my lovely red sling beg.

OK FINE!! memang merah itu untuk aku. dan aku ditakdirkan bersama si merah. dan sampai laaa ni, merah always make sense! dan aku ada beli satu sling beg merah. aku berkenan sangat sebab ianya very very simple. bukan aku je yang suka. adek aku suka. mak aku suka. kakak aku pon suka. yang lagi best oo oo oo. haziq pon suka beg merah maateh iye. kalo pegi memana aku selalu je tak sempat nak bergaya ngan beg tu. haziq dah angkut dolu. dia yang gayakan beg merah aku tu. cesssss. haziq haziq.

ni beg merah orang lain plak. peniru laaaa orang tu.

alkisah ni tak sampai ke penghujungnya lagi. masih kisah beg merah tapi situasi yang berbeza pada suatu ketika. pergi beraya ke rumah mak saudara. beray saje kot. malsa la nak pakai beg besar macam pergi kelas. cukup la pakai sling beg je. aku mana ada sling beg lain except red sling beg kesayangan hamba tu. matching ngan baju belakang kira. tetibe kat sana tengah makan-makan minum-minum gelak-gelak, tiba pula satu rombongan cousins dan aunty yang lain. ohlamak! BEG MERAH ITU!! sejibik sejibon seh. exactly the same red! siyes spoil gua nak makan lemang ngan rendang. aku, kakak aku dan adek aku saling berpandangan tanpa terluah sepatah kata pon. nak senyum or nak gelak. tapi diam is the best choice. habis makan gua cepat-cepat masuk bilik dan rembat beg merah tu skali sebab nak solat plak. fuhhhhh. selamat satu. nak balik tu haziq plak bawak beg merah. tak sempat aku pesan kat haziq soh letak dalam keta. aku ngah make up sikit-sikit. tetibe aku dengar haziq dah buat announcement kat luar sambil tayang beg kat cousin aku yang pakai beg merah sama tu. damn!! siyes spoil lagi skali.

haziqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq. gua jerit dlam hati saja laaaa. aku memang tak suka kalo ade barang yang sama dengan orang lain melainkan beli sama-sama sebab sehati sejiwa. dan akak aku ada jugak cakap dia ade jumpa member dia pon pakai exactly the same red beg as mine.

hmmmmmmmm. tak best laaaa.

sekian, THE END~



p/s: ade sesape yang nak ngaku sama beg merah ngan aku?


10 comments:

alexa yussida said...

ade beg merah tp lain pattern:D

JIJI YU said...

aku pon ada gak

amy syahirah said...

sy pon ade tpi different design =P anyway , sy suke laaaa sling beg tuuuu =)

~+aSma dAud+~ said...

bezaman dh tak beli bag..ekonomi gawat punya pasal..tgu la aku keje sek sok..akn ku bls dendam

cimOt said...

@alexa yussida
yeahhhhh..ritu akak ade citer kat blog en..hehehe

cimOt said...

@JIJI YU
arghhhhh..nyibuk je ko!

cimOt said...

@amy syahirah
thanx dear..

yes! boleh geng..geng beg merah..

cimOt said...

@~+aSma dAud+~
ok! mesti beli beg merah au!

Aida Azryn said...

hehe. aida xde beg kale merah. ade kale itam dan putih je. :P

cimOt said...

@Aida Azryn
boleh la try beli beg merah plak pasni..cool ok!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...