Thursday, April 14, 2011

JANGAN SALAHKAN IBU MENGANDUNG MENGIDAM NAK MAKAN DURIAN !!


what the food la kan aku punye tajuk??almost a few weeks gak aku dah jadi macam ibu mengandung mengidam nak makan durian. kempunan je aku rasa. paling last aku makan durian time mid semester break hari tu yang ntah kurun bile. ohoiiiiiii. akulah hantu durian. aku panggil buah durian ni DOYAN !! maka, akulah hantu DOYAN !! hahahaha. akak aku dari hari tu dok asyik cakap nak makan doyan nak makan doyan. jom la cari doyan. jom la makan doyan. tapi sampai ke sudah. hmmmmmm. dari 1 minggu ke 1 minggu aku balik tak jugak jadinya dapat makan doyan. berkubur je la hasrat.

tak lama lepas tu, si hamzah post gambor doyan kat fb. doyan feveret aku plak tu. yang kuning2 yang lembik2. omaigod. meleleh lagi la aku. bertambah kempunan aku. pastu aku mintak la kat dia. dia kata nanti la kita pi makan doyan bukan jauh pon. ok fine! akan aku tuntut.

tapi almaklum sajalah dah nak dekat final. tahap ke-busy-an yang maha dahsyat. tak menang masa aku dibuatnya. semua nak dihabiskan. semua nak disiapkan. quiz, assignment, project, makan dan tido lagi. hoishhhhhh. kalah perdana menteri pergi buat lawatan negara-negara ASEAN. apa kaitan? arghhhh. persetankan. so and so on, lawatan makan doyan pon tak kesampaian.

tapi kerana keinginan yang membuak-buak. after exam BM aku mesej la si doyan tu ajak pekena doyan. tapi asbestos laaa. kedekut taik idung masin dia tak reply. kasi taw tempat pon dia kedekut. semuanya gara-gara aku tak mention nak belanja. cessss. memang bikin gua panas je. memang nak kena la dia kat fb. konfrontasi doyan pon bermula la kat fb. lastly, sampai abes exam lawatan doyan kitorang tak menjadi sebab masing-masing sibuk exam. hahaha. dia free, aku plak busy. bila aku free, dia plak busy. so, say goodbye je la kat doyan. next sem la ye hamzah. ko plan kasi baek punye pasni.

tetapi
tetapi
tetapi

hasrat ke-doyan-an aku tercapai juga akhirnya. after amek barang aku kat hostel, makan-makan sedunia reramai, then, abang2 dan akak2 aku kuar pi carik doyan. ohlalalalala. gua sayang kalian sesangat laaaa. thanx akak2 and abang2 saya!!!


memang doyan terbaek dari kebun ni !!
bulat2 dan comel lote.


fuhhhlamak. kuning bersinar. sampai memancar ke spek mata aku.


ohlalalala. tak sabar mau belah. tapi bukan aku la. aku tak sabar mau melantak.


isi dia semua gemuk2 dan montok2. tak ada ruas yang tak berisi. semua full.


durian dengan pulut/lemang memang combination terbaek la. feveret aku la tu. selalunya mak aku akan masak pulut kukus dan digaul dengan santan. kemudian, barulah pekena dengan durian. tapi memandangkan pulut pun tak ada dan semua nak ekspres je. lemang pon oraiiitttt. lemang kan diperbuat daripada pulut. ok le tu. jangan ada yang meleleh sudah laa ea. hihihi.


p/s: sesape yang geng doyan sila angkat tangan macam saya.


18 comments:

Anisa Hang Tuah said...

sedapnye doyaann

*cimOt* said...

@Anisa Hang Tuah
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

onie said...

sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaa......ni buat rasa ngidam pulot doyan....*drooling*

oranglidi said...

yeah. aku geng doyan. rekod aku makan doyan adalah masa pesta buah kat putrajaya taun lepah. 7 doyan kot!

cik EPAL said...

perghh dah lama tak makan durian.

*cimOt* said...

@onie
xsangka ada peminat pulot doyan gakzz..yeah kite geng!!

*cimOt* said...

@oranglidi
ok mmg geng!!laen kali kite wat rekod 10 plak ea..

*cimOt* said...

@cik EPAL
ko pi mintak cik buck carik ye moon..hehehehe

alexa yussida said...

cari gado la cimot nih !

saja je kan tayang doyan tuh ):

sadek said...

asal akk2 n abg2 je yg d sebut,,,adik xdk lak 2,,,pdehal ak pon pg skali maa,,,hehehe

adrinaqamarina said...

kte suka doyan kaler kuning macam tu jugak! tak suka kaler oren3 tu. hehe. tau kan yang mana? :P

suka makan dengan pulut pastu letak santan. masyuk!

err tapi dah lama tak makan doyan. tengok gambo je laaa.

sobs~

*cimOt* said...

@alexa yussida
cepat laaaa blk mesia!!kite gadoh mkn doyan ye!!hahahaha

*cimOt* said...

@sadek
hek eleh..glabah plak minah ni..ko pon tukang lantak je ok..xyah nak tacing..kuar je kottt

*cimOt* said...

@adrinaqamarina
egypt xde doyan kerrr??hihihi
kira gambo ai ni cam pengubat rindu doyan le kannn..jijijiji

Cik Jari said...

eiiiiiiiiii!!!

nak jugak!!!!
best giler...kuning menyala-nyala tuh....uwaaaaa.....

cimOt said...

@Cik Jari
hahaha..bler blk TI??bley la ronggeng mkn doyan kat umah aku..

amy syahirah said...

kaka , geramnye tgok doyan2 tuuuuuuuu . tgok mcam sedap je !! pergh , meleleh air liur !

cimOt said...

@amy syahirah
sabo je laaa..hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...