Monday, September 26, 2011

KNOWING YOU KNOWING ME

assalamualikum dan selamat sejahtera. ok ni cerita hujung minggu aku. hujung minggu aku yang berfaedah. tidak ku biarkan kosong tapi diisi dengan aktiviti. acewahhhh. selama ni aku berlagha je laaa ye? oh NO! ye aku tak tidur lagi sesudah subuh di hujung minggu yang indahh permai ni. walau tilam kata mari sekali pon aku tetap tidak hiraukan. acewahhhhh. belagak nak mapuih aku. padahal punya la liat nak pisah ngan tilam empuk terchenta tu. adoyyyyyyaii. 

sepatutnya aku balik ye this weekend. tapi atas sebab guardian aku ade hal plak last minit. maka hujung minggu di rumah terpaksa di cancel. dan memang betol laaaa setiap sesuatu itu ada hikmahnya. tetiba malam tu aku dilamar oleh Azani untuk menjadi committee program untuk Mahallah Ruqayyah. jadi bidan terjun laaa aku. haishhhhhh. aku ON saja laaa. alang-alang aku dah tak balik ni dan tak ada nak buat ape sangat pon, why not to join?  

program apa sebenarnya? lupa plak nak bagi tahu. nama program ni KNOWING YOU KNOWING ME. objektif utama program ini adalah bagi mengeratkan lagi hubungan silaturrahim dan kenal-mengenali sesama pelajar tahun satu yang baru sahaja mendaftar tiga minggu yang lalu. ye laaa. tak kenal maka tak cinta ye tak? secara unofficial nya aku dilantik menjadi back up committee sebab ada committe yang tak dapat hadir atas sebab-sebab tertentu. so, apa sahaja pertolongan yang diperlukan memang menjadi tugas kami la untuk membantu dari segala aspek sekali pon. tapi secara official nya aku dilantik untuk menjaga check point   aktiviti explorace. yeayyyyy aku suka! apa-apa pasal explorace memang aku suka sangat. sama ada menjadi peserta ataupun committee. hehehe.

adik-adik semua berkumpul mengikut group yang telah ditetapkan. 
breakfast, opening ceremony by principal of mahallah, dan a few taklimat by committee.

ok aku kena jaga checkpoint 6. terpacak la sorang-sorang kat parking lot tu sementara tunggu group pertama sampai. tu aku tengah conduct bebudak tu cara-cara nak main slip of the tongue atau dalam bahasa bukan omputihnya "lembut lidah". dan secara tidak langsung lidah aku pon terus menjadi lembut bak sutera. hahaha. aku sebenarnya tak tahu apa-apa pon. tapi nasib baik aku penah la jugak main game tu. so, nothing to worry la akak. hahaha. dan aku adalah first check point yang siap. see! aku dah cakap nothing to worry. 

mission accomplished! everyone can smile. fuhhhhhh penat tetap penat laaa.
ok jap jap aku nak cakap aku suka akak 2 dari kanan tu. siyes dia sangat kelakar giler. cukup la aku tengok muka dia aku dah rasa nak gelak guling-guling. kalo dia buat lawak?? hahaha

lega tak lega tapi lain plak ending nya. well, everything is settled right? apa lagi, aku dan azani rilek-rilek la sambil borak kosong. tetibe datang dua orang kakak committee (but actually sorang tu sebenarnya vice president) ke arah kitorang berdua. cadang nak blah laaa konon sebab takut macam amek port diorang. tetibe dia cakap tak apa and nak cakap something sebenarnya. jeng jeng jeng. suspens laaaa plak kitorang dibuatnya. ok apa hal plak ni? kitorang ada sakitkan hati dia ke? haishhhhh. tak ada idea laaa. lastly, barulah tahu rupa-rupanya dia telah melamar kitorang untuk join MRC. omaigod. terkojut boruk den ngan azani. tak ada angin tak ada ribut tetibe je guruh berdentum. pooommmmm! and kalau kitorang setuju, kitorang akan di hantar ke Sabah untuk join satu program under mahallah. pergi SABAH??? Sabah tuuuuu!! aku speechless. tak tahu nak cakap apa kat kakak tu sebab masih tak percaya. tambahan pula, aku dan azani dah la jadi bidan terjun je plak tu. dia bagi tempoh kitorang untuk pikir sampai hari Selasa. entah laaaaa.


p/s: aku dilema.

4 comments:

MamaErra said...

ye... setiap kejadian ada hikmahnya
kan dah dapat offer gi Sabah?
so apa lagi... akak as a 'guardian' bleh ajer approve kan... *tp kena tanya gak ngan chief*
hi hi hi!

Nabiel said...

wahhh~
cmbest jek dapat g SABAH!!..
nk ikut buleh?hehehe

cimOt said...

@MamaErra
masih memikirkan..hohoho..
tp pi sabah tu mmg cam tak boleh nak tolak laaa..adoyyyyy

cimOt said...

@Nabiel
boleh2..tapi kena jadi pompuan dolu..hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...