Tuesday, July 26, 2011

ISLAMIC PRACTICAL TEACHING FOR ORANG ASLI (IPTA) - Part 2

MY LOVELY KAMPUNG ABU MEMBERS






secara keseluruhan, peserta IPTA kali ini adalah seramai 60 orang kalau tak silap laa. lebih kurang kira halal saja. lupe plak nak tanya cik PC kita, Kak Eja. hihihi. then, all the participants divide by two big groups according to Kg Teji & Kg Abu. aku telah dikategorikan dalam group Kg Abu. seronok sangat sebab ramai  jugak member satu course Engin aku ada kat situ. Tikah, Aisyah, Mira, Eton, Teha, Sya, Syima, Nuyu.  so, small the pieces laaaa. hahaha. 

walau bagaimanapun, ramai jugak bebudak course lain yang aku baru kenal.  a good news for me. maka, aku dapat kenal ngan orang dunia luar daripada Engin. something new, something different. contohnya, dapat kenal ngan budak Law, IRK, HS, KAED dan ICT. even, masa memula tu memang la agak kekok dan janggal je rasanya. nak tegur taknak tegur je. panggil weyhhhh je. malu-malu lagi masa tu. after ta'aruf malam tu, semua dah boleh cakap-cakap, borak-borak macam member dah kenal time dalam perut plak. nice to know all of you.

dan secara keseluruhannya jugak, member-member sekampung semua molek-molek dan best-best belako. serius aku cakap, diorang sempoi dan buat life aku selama 10 hari di kampung itu sungguh bermakna. aku rasa kita dah macam adek-beradek sendiri. one happy family lah senang citer. susah senang sama-sama. makan lauk sardin ngan telur je pon sodap. sebab kita sama-sama gembira dengan apa yang ada. betul-betul bersyukur dengan apa rezeki yang ada. 

tak banyak yang mampu aku rakamkan bersama. cukuplah kenangan bersama kalian kekal mekar harum mewangi di kotak memori aku ini. jom lah layan gambar yang aku cilok sikit-sikit dari fb diorang. ini saja yang mampu aku upload tika tenet sungguh semput ala-ala siput sedut ni. layannnnnnn.

>
>
>
>
>

Kak Eja, first time kenal terus aku jatuh cinta.
sempoi, sporting, caring and best! dia sangat kakak pada aku. tak tau nak describe macam mana.
just....wanna say....
sayang Kak Eja!


kengkawan yang sangat lah sport rim. eh2. sporting laaaa.


Tikah, my best buddies kat sini. dari awal sampai ke sudah dia setia di sisi aku yang pacal lagi hina ni. ecewahhhh. sampai nak balik naik bukit pon kalo boleh dia nak dukung aku. perghhhh.
terima kasih Tikah sayang intan payung berlian biji timah. hihihi.

Hanis, Amzar, Kak Ruksana, Kak Dell
the best chef ever!! air tangan mereka la yang mengenyangkan perut kami semua. makanan semua sedap belaka. tak pernah lagi perut ni menolak setiap kali makan. even dapat belacan seketul dalam nasi! errrrkkk.rugi sangat kalo tak makan! 
air Amzar laaaaa paling sedap! nak air Amzarrrrrrr..

Mama Dell, Haziq keciq, Papa Hanis.
siyes happy family depa ni!

inilah geng dapur merangkap geng basuh pinggan ber-ISO9000. keh keh keh.

Muiz, Syima, Haziq
depa ni semua satu course Engin ngan aku. kecoh plak tuuu.

Aisyah, biro welfare yang sangat prihatin.

Mira, kakak kesayangan Nana.
dia ni memang suka bebenor layan bebudak tu. ada saja modal dia nak attract bebudak tu. ko boleh jadi role model sebagai lovely sister and caring mother in the future laaaa.

Luqman, encik papadom.
muka nampak je macam ni. tapi bila dia berkata-kata, naek pocah porut den ni golak sebab lawak bodoh dia tu. hahahaha. tambah plak dengan kecek ganu dia yang pokat nak mapuih tu. geli hati aku mendongar.

Hadi, our official gambargrapher.
di mana ada Hadi, pasti sesi penggambaran terjadi.

heeeeeee. sungguh comel! bak anggggggg.

inilah puteri Kg Abu yang sejati.
Kak Jannah sudah berpunya ye! hihihi
Feni, bukan nama penuh. nama penuh dia takkan aku dapat nak ingat. pelik.

Tikah dan Teha + aku, buat ape-ape pon jadi. memang geng laaa.

Kak Ruksana dan Kak Najwa; orang kuat Kg Abu.
thanx bebanyak kerana menjaga kami dengan baek sekali.

Ezzaq, Salimi, Zahir
ni diam-diam ubi berisi. 
penyanyi nasyid, pak ustaz, pereka cipta.
fuhhhhhh. hebat-hebat belaka.

eh2..ade yang tertinggal mention tu sori la mae. Abang Idho, Haris, Fifi, Faiz, Ecah, Kak Inayah, Kak Amnah, Loq, Fazz, Munzir, Asyraf, Moja, Kak Mutiara. bukan memilih. tapi tulis mana yang sempat upload je ni. jangan risau, kalian tetap bertakhta in MY LOVELY KG ABU MEMBERS!!!

last but not least, hampir kesemua orang yang tanya; adakah aku ni kembar dengan Tikah dan Nuyu? adoyyyyyyai. aku iyekan saja selalunya. malas mahu bersoal jawab dengan lebih mendalam. kadang-kadang tu, ada la si tukang tafsir tak bergaji dok pi terjemah kat si tukang bertanya tu. hahaha. aku pon tak tau la tang mana yang diorang boleh kata kitorang bertiga ni kembar. bila aku tanya, diorang cakap sebab spek dan bentuk muka. tapi aku dengan Nuyu la yang paling ketara orang dok tanya. katanya serupa bebenor!(dengan gaya teruja). tapi ade yang paling kelakar si Ecah sampai dia tak boleh nak tido malam pertama tu selagi aku tak cakap yang aku ni kembar ngan Tikah. hahahaha. siyes aku gelak bile teringat muka KETIDAKPERCAYAAN si Ecah tu.



sebagai bukti, kitorang pon snap la satu gambar bersama-sama. nak jugak tengok macam mana agaknya muka sendiri ni. hahaha.
abaikan yang paling kanan tu. itu bukan kembar kami. =)


macam biasa, manyak mau cerita. tapi cukuplah sekadar briefing je.



sapa yang tak tahu pokok pangkal boleh la bace
PART 1 kat sini 



p/s: next part nanti aku citer pasal family angkat plak.

12 comments:

kak siti said...

weh rindu budak2 uia :(

JIJI YU said...

ko berkelah ke weh

Anonymous said...

oi cimot jeles tengok korg g kat ctu...jap ko dah gune tudung awning? caya lah..

yang ikhlas,
areniem best

miraabaek said...

seriously korang bertiga nampak mcm kembar okay! hahaha. comel pulak rasa :P

cimOt said...

@kak siti
mai la datang lepak kalo ade kat KL..

cimOt said...

@JIJI YU
sah! ko malas baca! cesssss..

cimOt said...

@areniem
yeahhhh..aku sudah maju ye!!
next program ko mesti pegi!!

cimOt said...

@miraabaek
apasal dulu kitaa tak penah prasan ha? orang lain plak yang prasan...

kak siti said...

wehh aku balik kl salu tapi tak sempat2 nak g gombak tu, masa ngn family pun terhad :(

cimOt said...

@kak siti
insyallah ade rezeki pasti ketemu..

AISHA INANI said...

aku br perasan tak sama sgt muka hangpaaa!
tp tengok live nak kat sama gak ahh. HEHEHE

cimOt said...

@AISHA INANI
ye! sebab tu ko pangil aku nuyu ritu..aku pon pelik..hahahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...