Wednesday, September 28, 2011

INTER-RELIGIOUS FORUM: The Importance of Muslim Christian Dialogue

assalamualaikum dan salam sejahtera.

satu kelas je hari ni. haishhhhh. kalau ikutkan si syaitan memang aku malas nak pergi kelas laaa. lebih baik aku terus berbalut selimut tidur nyenyak sampai ke tengah hari. tapi syaitan kalah dengan aku. hahaha. aku tetap pergi ke kelas ku nan satu itu.

macam aku selalu "gegak gempita"kan yang setiap sesuatu itu pasti ada hikmahnya. tak rugi pon, malah ada yang lebih elok aku perolehi. after kelas aku dan hanim terus sahaja pergi ke rectory building sebab nak join forum between Christian and Muslim. tak perlu aku terangkan any info of the event, since everything had been stated on the banner.

the program just begin about half an hour. tapi tak rugi pon sebab yang penting still dapat gak join and listen to something. ramai jugak yang datang. not just Malaysians but foreigners too. tak dapat la nak duduk or ber'selesa'an dengar forum tu. all seats are full. fuhhhhhh.

ok laaaa. aku tak berapa nak dapat tangkap sangat dengan Father tu cakap. sebab dia punya accent dia yang pekat nak mampuih tu, berbelit-belit telinga aku nak tangkap apa dia dok gebang. almaklum spain punya accent. tapi apa yang aku dapat serba sedikit, dia tak habis-habis la cakap agama dia jugak baik. "universal religion" "peace and love". ohlalalala. what ever laaaa. pastu bila kena balas sikit, dia mula la jawab pon terketar-ketar at the last session. see! kau dah tak tau nak jawab ape sebenarnya kan Father??

ok kat belakang aku tu semua orang yang hebat-hebat belaka. mereka behujah dengan begitu lantang sekali.
tapi Abdullah Badawi tak behujah pon. dia menjadi perasmi majlis forum tu je.

my left side view

my front view

and my right side view

all in all, i just can say that Father dishonest in what he is saying. clearly, he just playing with words. not confident at all. for me he is hypocrite.!!


walau macam mana pon Father tu ketegaq, dia tetap kafir; golongan yang dilaknat Allah.


and
Islam always true.

p/s: aku ade satu cerita di sebalik seorang paderi.
haaaaaa.
nak tau tak??



6 comments:

Anisa Hang Tuah said...

nis berminat nak tauuuuuu

amy syahirah said...

sy suke klau ade org buat mcm nie . best nye . nak sgt tau .

cimOt said...

@Anisa Hang Tuah
ok2..nanti i story ye..

cimOt said...

@amy syahirah
insyaAllah next week ye..mcm biasa sesi tazkirah jumaat..

Teajay Junior said...

nice blog...

just blog walking here... smile

http://teajayjunior.blogspot.com

cimOt said...

@Teajay Junior
thanx..please come again..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...