Friday, September 16, 2011

RAYA+REUNION=MERIAHHHHHH KO JAH!!

assalamualaikum. kami datang nak nak beraya. air ape?
RIBENA!!
woaaaaaaaahhhhh. kelas ko Jah!!

hahahaha. ini lah akibatnya apabila cuti sudah selaras. ape? laaaaaa. tak tahu lagi ke? semua IPTA di Malaysia ni kan sudah diselaraskan cuti semester nya. nak kasi nampak sistematik la katanya. tapi pada aku, sistem cuti selaras ni sepatutnya sudah dilaksanakan dari dahulu kala lagi. bukan nak memburukkan atau memperlekehkan tapi menyampah laaaa sebab UIA punya cuti satu-satunya yang tidak sama dengan uni lain. apa pasal jangan tanya aku ye! aku bukan Menteri Pengajian Tinggi. agak stress laaa setiap kali cuti semester. tak pernah nya sama walau sedikit pun. kalau tak awal>lambat laaa. kalau tak lambat>awal sangat la plak. adoyaiiiiiii. itu tak cukup stress lagi! dapat plak time raya. harapan saja lah nak dapt beraya ala-ala reunion. aku selalu je la tak dapat join. hari raya ke berapa entah aku dah kena pulang ke kampus! hoishhhhh. mengalahkan orang bekerja kat pelantar minyak.

maka dengan kuasa bulan....eh2 maka dengan sistem ini, aku dapat lah beraya bersama teman-teman lama sebermula aku tadika lagi. fuhhhhhhh. memang seronok. ada yang paling lama aku tak jumpa 8 tahun yang lalu. after habis sekolah rendah tak pernah jumpa langsung. kira macam jejak kasih jugak laaaaa. best sangat!! masing-masing sudah berjaya. ada yang masih belajar macam aku. ada yang sudah bekerjaya. dan ada yang sudah berkahwin dan ada anak??? aku still bujang lagi. huhuhu. ok2. tak guna cakap banyak. bukan korang rajen membacanya pon. layan je gambor cantek ni. tak cukup sehari, kena berhari-hari baru cukup syarat.

~MERONGGENG RAYA SATU KAMPUNG~

first rumah diterjah. rumah Farah!

ala-ala pemain bola sepak katanya. hahaha.
girls at the back: Ema, Shyima, Tikah Mat Noor, Farah, Wani, Cimot(aku laaa tu), Tikah Ali.
boys front: Faiz, Judin, Hazri, Haikal, Hakim, Idzuan.

Shyima member aku since tadika lagi. sama tadika sama nama sama pompuan tapi still lain rupa. hahaha

rumah kedua kami serang. rumah Atiyah! tapi kat sekolah dulu kitorang panggil Intan.

tadi agak ramai. sekarang ini sahaja yang masih bertahan.

rumah ketiga kami serang dengan paksaan. rumah Hazri!
beria tak kasi datang sebab tak ada orang kat rumah. maka tak ada orang nak bancuh air. lawak betul. kami tak kisah laaaa Hazri. nak datang beraya je. apa yang ada saja laaa. kitorang pon boleh tolong buatkan. hehehe.

haaaaaaaaaaa. beria tak kasi datang! amek ko ! ais krim dihidang sebagai juadah raya!
tak ponah lagi aku beraya makan ais krim weyhhhhh.
kelas kau Hazriiii!

rumah aku plak!!

huhuhu. sori guys. tak sempat nak buat ape pon. air ngan kuih raya ngan kek lapis je laaaa. hehehe.

sudah bertiga saja..tahniah! kerana anda berjaya mara ke pusingan terakhir. anda hebat ye!!

rumah last! rumah Shyima! eh ade lagi sebelum tu. rumah Afiq dan rumah Faiz. tapi gambornye Parkinson ohhhh.

~BBQ UMAH HAIKAL~

tu dia tuan rumah bertungkus lumus menhidupkan api. disebabkan hari tu tak kasi beraya rumah dia, makanya bbq sebagai galang ganti. perghhhhh. tapi memang terbaek laaaa tuan rumah!! makan sakan sehhh!!

api! api! api!

fuhhhhhhhh. bahan-bahan bakar.
woiii cimot! bahan bakar?? apa ko ingat petrol diesel ke??
oppppsssss. sori. hik hik hik.
sotong, udang, kerang, sosej dan ayam sedang terbakar.

ok aku sedang gigih membakar.

makan time!!! makan sampai pecah perut.

macam-macam ada. cakap saja nak apa..
pizza, ais krim, mee kari..
TAPI mak Haikal punye pizza terbaek weyhhhh. kalah Domino or Pizza Hut!!

banyak lagi mee kari. serius tak larat weyhhhhh nak makan. banyak giler!!

baham jangan tak baham.

 candid!

 candid lagi!

sekali lagi candid!

last sekali candid!

~LAKSA JOHOR UMAH NIZA~

rumah Niza sebagai penutup konvoi raya! untung laaaa orang belajar Johor. dah pandai masak laksa johor.

yes! Haikal tak dapat conquer!!

Farah! adik beradik kembar aku. aku lahir 13/3, dia lahir 14/3. senang je nak ingat besday.
ohhhhhh. baru perasan si tukang karut(Shyima) tak ade.

tuuuuuu dia. tak cukup tanah kitorang meronggeng. actually ada 3 ke 4 lagi gathering yang aku tak dapat join masa tu. pi umah cikgu, open house Wanie, makan-makan umah Shahrizat and karaoke.

hopefully the next gathering, more friend can join. the more the merrier.
: P

p/s: will miss you all damn much.
lets friends everlasting.

6 comments:

Umie Artoqiemie said...

suke tengok korang gumbira.. keh3.. haha. gambar pakinson..? pelik beno rumah tu hidang eskrem..

cimOt said...

@Umie Artoqiemie
gambor parkinson tu gambor yg blur dek sebab gegagran tangan..hahaha

chiLleD...!! said...

hidang eskrem..ada klas gitue..kalah ribena..hehe

cimOt said...

@chiLleD...!!
hahaha. tau takpe..

Cik tempoyak maniss said...

hahaha...yess! kau buat jugak entry yg aku tggu2 ni..uwaaaa........sdey wei tgk gmbar2 tu...

cimOt said...

@Cik tempoyak maniss
ofkos laaaa..nanti kat sini laaa boleh baca semula bila da tuaaa.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...