Tuesday, September 27, 2011

kongsi raya UIA GOMBAK+UIA KUANTAN

ooooooo balik kampung. oooooooo balik kampung. oooooooooo balik kampung. hati girang.
perjalanan jauh tak ku rasa.
kerna hati ku melonjak sama.
ingin berjumpa korang semua.
yang sememangnya jauh di mata.

semuanya last minit punya plan by Hadi. btw, awesome sebab berjaya jugak menjejakkan kaki ke UIA Kuantan. semua gara-gara nak gathering raya ex-PEERS CFS PJ. macam-macam halangan dan dugaan yang aku dan Hanim hadapi sepanjang perjalanan. serius, satu pengalaman yang sangat manis bagi kami sebenarnya.

Rentetan perjalanan aku dan Hanim yang penuh liku-liku

at the beginning of plan, tumpang Radhi balik Kuantan petang Khamis. tapi tak jadi sebab aku habis kelas lambat. so, proceed to plan B, tumpang dengan Hadi pulak on the next day(Hari Malaysia). tapi dalam tempoh yang singkat tu sampai 4 perubahan sekaligus. bertolak pagi>bertolak after solat Jumaat>bertolak petang dan last sekali, Hadi hantar kat stesen bas dan naik bas kat Pekeliling. setel!

sampai sana ape cer? ok Radhi yang uruskan sepatutnya. dan last minit sekali lagi, Radhi ada family outing. kitorang berdua buntu jap. ting ting ting! idea is coming. mintak tolong kat bebudak Kuantan yang ambil kat stesen bas. yes, Che dan Nadia akan merempit ambil kitorang after maghrib gitu. setel!

around 8 macam tu kitorang sampai kat Kuantan. wowwwww. 3.5 hours?? naik kematu punggung aku duduk dalam bas. mulut pon penat dok berborak je. boring kotttt kat dalam bas tu. sampai je pi toilet pi solat dan carik ape-ape yang boleh dilantak sebagai alas perut. tak lama lepas tu Che dan Nadia pon sampai bersama motor rempit. yahoooooooooo.

malam yang sejuk lepas hujan, dapat pulak membonceng motor memang best laaaa. sejuk yang teramat sampai ke tulang hitam rasanya. ewahhhhh. sempat aku berpujangga. NAK MAKAN!! LAPAR!! hahaha. tambahan dah sejuk-sejuk memang lapar laa + lama duduk dalam bas. Che siap belanja aku dan Hanim makan kat Benteng. nice view with delicious foods. alhamdulillah. pastu jalan-jalan kat tepi sungai, tangkap gambar, makan-makan lagi dan jalan-jalan lagi. oH fun sangat. thanx Che dan Nadia.





tidur kat bilik Che beramai-ramai. sebelum tidur, sempat kami layan satu movie sama-sama. entah bilanya gol, aku pon tak sedar. penat sangat laaa katakan.

next day, everything is begin. plan beraya ke rumah Radhi dan bbq in the night. sedar-sedar je sudah pukul 11 pagi?? oh damn! semua dah tak ada. tinggal aku berdua dengan Hanim je. where are they? dan celik-celik je breakfast is ready. rupanya diorang pi prepare all sorts of thing for bbq. terharu gilerrr aku dengan Hanim. speechless. sanggup diorang bersussah payah untuk kitorang. layanan plak dah macam anak raja plak. semua sudah tersedia. heheheh.

tengah hari gitu, pergi beraya ke rumah Radhi as our plan. supposedly, Radhi's open house. tapi terpaksa postponed esoknya. tak kisah laaa. yang penting dapat beraya. one incident happened that really really make me shocked!
aku: kakak kau ke Radhi?
radhi: mak aku la tu.
aku: hah?

siyes aku cakap, mak dia awet muda! cantek sangat. dan semua pon bersangka macam aku. hahaha. lepak-lepak, makan-makan sambil layan cerita hindustan. tup tup dah petang pon. maka, beransur la kami dengan aktiviti seterusnya iaitu bbq. yeayyyyy. dan lagi best oooo oooo. dapat duit raya lagi tuuu. sonoknya kami mengalahkan kanak-kanak kecik. hehehe.

plan sseterusnya bbq di Teluk Cempedak or famously known as TC. TC ngan TS ala-ala sedara gitu. hahaha.  pastu, dah get ready semua, tetibe saje hujan turun dengan selebat-lebatnya. gundah-gulana kami dibuatnya. nak bbq di mana kalo hujan begini? adoyaiiii. tapi kami harung jugak pegi TC tu sambil masing-masing berharap dan berdoa semoga hujan berhenti tak lama lagi. dan alhamdulillah sampai sana hujan mula reda sekadar rintik-rintik halus sahaja. lastly, hujan berhenti terus. syukur yang teramat sangat lah.

tapi masih diuji. pasir pantai basah lagi. macam mana nak hidupkan api? haaaaa. itulah tugas kami yang paling berat. fuhhhhh. macam-macam cara dan ketika inilah nak praktik segala macam yang telah dipelajari. hahaha. kalau ikutkan entah pukul berapa la dapat makan. tapi dalam pukul 10, kitorang dah boleh menikamati kelazatan semua hasil jerih perih kami. alhamdulillah.

tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa
>
>
>
ayam bakar,  ikan bakar, sosej bakar, roti bakar pon ade?
marvelous laaa. buntang perot aku makan semua tu.

tu diaaaaaaaaaa chef kami.

dessert paling awesome abad ini.
pisang bakar, jambu bakar, keropok CORNTOS bakar dan kacang NGAN YIN bakar.
by, Hanim.

we're a team from Gombak.
Radhi, Hadi, aku, Hanim

and they are representing Kuantan.
Pikah, Nadia, Che, Elyn

after all and all, kami saja laa yang jadi bergathering. banyak jugak yang sudah dijemput. malangnya, masing-masing ada hal. so, tak boleh nak cakap apa laa. but, our all day out still awesome.

will miss you all damn much. jemputlah datang ke Gombak plak pasni ye. tapi tak tahu laaa kalau kitorang boleh serve korang camtu. huhuhu. anyhow, we'll try our best laaa. hehehe. yang penting korang kena datang dulu baru tau.


sempat jugak pergi open house Radhi before balik Gombak. yummmmm. mak Radhi masak sedap sangat.

sekalung penghargaan
>
>
>
hoyeahhhhhh. thanks banyak-banyak kat bebudak UIA Kuantan yang sudi menerima kunjungan kami dari jauh. dan tak lupa jugak kepada Hadi dan Radhi yang menjadi unofficial guardian, selamat pergi dan selamat kembali ke Gombak. pasni boleh la jadi yearly event kan? kan? kan? yeayyyy. tapi pasni harapnya lebih ramai lagi laaa yang boleh join. John, Kama, Pijol, Alfi, Azah, Mun, Aby, Ogi dan semua ex-PEERS CFS PJ dolu laaaa.


p/s: Hadi, nak gambar open house rumah Radhi!

8 comments:

penaberkala said...

Woit cimot, hang beraya sakan nampak
raya dah habis la babe,haha

siyesly ak xpernah tgk org buat pisang bakar
first time ni jumpa kat blog ko,LOL

chiLleD...!! said...

tak habis lagi beraya..hehe..da lebih kurang sehari or dua hri lg..hehe

areniem_best said...

hahahaha
gagagaga
guling wa gelak baca weh.
rindu. seronok.thanx mengabadikan memoru kita bersama. eh memoru plak memori la,,malas nak tekan backspacew slah lagi biar la.

anim

anamizu said...

tudia smua dibakar!
perhhhh CORNTOS pun bakar! hehe
terbaekkkkla ;)




cik ana.

cimOt said...

@penaberkala
aku memanfaatkan raya yang sebulan tu..hahaha

hahha..boleh la try buat all the 'bakar' tu..

cimOt said...

@chiLleD...!!
ye today is the last day..

cimOt said...

@areniem_best
all those memories won't be forgot..

cimOt said...

@anamizu
hahaha..agaknya kalo semua kopok dibakar pon boleh..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...