Saturday, November 26, 2011

Ayeem dan Tapit

dah tak ade koje petang-petang gini memang sesuai sangat lah dapat ber-high tea sesama. dimeriahkan lagi dengan angin sepo-sepoi language. terbayekkkk.


Ayam : Manusia ni memang pentingkan diri sendiri!
Lembu : Kenapa kau kata macam tu?
Ayam : Tengoklah. Apa mereka buat kat aku!
Lembu : Hah! Buat apa pulak?
Ayam : Aku ni bertelur hari-hari. Aku cadang naklah dapat anak dua tiga ekor. Orang kata ada juga waris aku bila aku dah tak de nanti.Tapi manusia ni memang tak berhati perut. Hari-hari dia orang makan telor aku,Macamana aku nak dapat anak!
Lembu : Alah! Kau punya masaalah kecil aja!
Ayam : ?? Maksud kau?
Lembu : Aku ni, kalau fikirkan nasib aku lagi malang. Rasa nak bunuh diri pun ada. Bayangkan, hari-hari manusia minum susu aku tapi sorang pun tak pernah panggil aku MAK!
Ayam : ?? (Dalam hati: Tak boleh pakai punya lembu!)


jadah kau lembu nak jadi mak kat kitorang.? NO NO NO NO NO


p/s: kalo lembu gua mesti ingat kat Tapit.
kalo ayam gua ingat kat Ayeem.


18 comments:

Anisa Hang Tuah said...

ayam dan lembu pandai merungut

Rtp Farra Arisha said...

hihi, this is funny!

oranglidi said...

hahahah. nice one. betul jugak tu. kena panggil lmbu ibu susuan la kalau gini. heheh.

ayeem n tapit. hebat 2orang tu.

Fendy said...

menarik.....

KizZ said...

Hahah!Siot punya lembu!!

said...

kelakaaa..!! hahhaa XD

aiEz said...

hahahaha,kalau dah namanya lembu..hehe...kelakar jer entri ni,;)

Aien Not Alien said...

hahaha... adoinye la pun... kelakar lembu tu... hihi

cimOt said...

@Anisa Hang Tuah
mcm mak nenek plak kan? hahaha

cimOt said...

@Rtp Farra Arisha
funny for fun!!

cimOt said...

@oranglidi
haha..ibu susuan lembu..

cimOt said...

@Fendy
ayam ke lembu yang menarik??

cimOt said...

@KizZ
macam hape je lembu tu..grrrrr

cimOt said...

@ ﻉ
kelakar yg bangang..

cimOt said...

@aiEz
huahuahua..emang dasar lembu..

cimOt said...

@Aien Not Alien
loyar buruk je lembu tu..kurang asam betoi...

Saiazuan said...

hahahaa hampeh nye lembu..

cimOt said...

@Saiazuan
lembu tu hampeh pon dye taktau weyhhh..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...