Saturday, December 18, 2010

GUA SUDAH DAPAT BASIKAL



OK!!ini bukan basikal aku. abaikan saja anak buah aku si Deena bersama skuter dia tu. apa pasal aku seronok sangat dapat basikal? oh! memang sudah sekian lama aku nantikan kehadirannya di sisi ku. huhuhuhu. akhirnya impian aku sudah terlaksana. petang tadi abang aku hantar basikal tu. tak sabar rasanya nak pergi ke kelas naik basikal. hihihihi. semester 1 aku masih boleh bertahan pergi ke kelas yang amatlah jauh tu naek car(ka)ki. fuhhhhh memang tak sempat langsung lemak nak bertempek di tempat-tempat sulit selulit. itu lah rahsia slim melim aku. jalan berbatu-batu setiap hari. kalau bernasib baik dapatlah naek shutter bus. huhuhuu

dengan kehadiran sayang aku si pink panther petang tadi dapatlah meringankan sedikit sebanyak kesulitan aku. antaranya:

  • sebelum ni kalo nak ke kelas kena bersiap setengah jam awal. tapi dengan adanya sayang aku si pink panther, 10 minit pon sompat untuk bersiap. penambahan waktu tidur di situ ya! ha ha ha
  • sebelum ni kalo sampai kelas tercungap-cungap macam nyawa-nyawa ikan ja kerana rushing lambat bangun. tapi dengan adanya sayang aku si pink panther, samapai di kelas boleh la bernafas kelegaan sikit sambil tersenyum ala-ala kambeng.
  • sebelum ni belum sampai kelas baju aku dah nak basah lenjun dengan ketiak dah nak hangit mucuk-mucuk masyum gitu. yewwwwww. tapi dengan adanya sayang aku si pink panther, aku masih merasakan diri ku seperti baru keluar dari bilik air sesegar berbau Lifebouy.
  • sebelum ni aku tersangat yang amat malas hendak pergi ke kelas malam. tapi dengan adanya sayang aku si pink panther, aku pasti rajin dan bersemangat nak pergi kelas malam. kalau tiap-tiap malam ada kelas pon takpe. (terlebih rajin la pulak)
  • sebelum ni life aku sangat lah boring di kal hujung minggu kalau tak balik rumah. buntu tak tahu nak buat apa. tapi dengan adanya sayang aku si pink panther, macam-macam aku dah plan nak buat di kala weekend. perkara pertama aku nak buat ialah aku nak jadi spy. aku nak selidik semua selok belok jalan dalam UIA ni. yang paling penting aku nak discover jalan short cut kalo kelas aku jauh-jauh belaka.
kesimpulannya, banyak lah advantages yang aku dapat dengan basikal ni nanti. oleh itu, aku ingin mengucapkan jutaan terima kasih sayang yang tidak terhingga kepada my brother. love you bro for that really nice pinky bicycle. i love it so much ohhh..

soooooooooooo pink yawwww..

p/s: ada sesape yang nak tumpang?


16 comments:

Kuwe said...

jauh nah ke nak ke kelas sampai kena naik basikal.

naik basikal pun sama ja nanti peluh lenjun.

hamzah ian said...

wahh.. gua naik basikal skrg ni sakit punggung owh..

*cimOt* said...

kuwe: jaoh la weyhh..hostel plak kat hujung alam nu ha..

*cimOt* said...

hamzah: letak la kusyen kat seat beskal ko tuh..har har har..

MamaErra said...

suka ngan beg deena tu.... like elly dlm pocoyo

Cik Tom said...

comelnya..pink!

^baju kurung^ said...

penah gk bwak bsikal pgi kmpus. xlarat woo naek bukit

*cimOt* said...

mamaya: ha'ah..comeyl je annnn..

*cimOt* said...

cik tom: awwwwwwwww..malu laa..

*cimOt* said...

baju kurung: ohhhhh..tu lagi mahsyukkk..

Nolie Liana said...

tumpang weii...??

*cimOt* said...

noli: ko dah tumpang pon ok!
lalalalala..cepat la beli beskal!!

Julie Suhana said...

deena punya tayar skuter cm tayar kete...hihihi...
kalu haziq nmpk ni mesti dia jeles...huhuhu

*cimOt* said...

k julie: tapi haziq lagi expert main skuter..deena masih bertatih lagi..

tqaAwesome said...

weh ko nak pegi kelas pakai baju kurung, leh ke nek basikal tu.
baik2.. kang gedebuk plak.

aku since nek moto gi kelas, berat aku bertambah beb.
hati2 ye ko.
jgn smpai aku tak kenal ko dah nnt
^__^

*cimOt* said...

hehehe..pakai suar laaa..kalo pkai bju kurung naek la bas..hihihi

aku menten jaaa..tiap2 ari la cycling..hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...