Tuesday, December 13, 2011

my Kak Eja


ritu aku ade cakap...nape Kak Eja tak datang ea??  betol laaa kan orang cakap setiap sesuatu itu ade hikmah di sebaliknya. i'm believing it but still wondering sometimes. sigh.

hopefully Kak Eja tak bace laaa. hahaha.

saje nak cerita about seniority. ape yang dimaksudkan dengan senior? senior didefinisikan sebagai someone yang lebih umurnya dari diri kita. sama ada banyak or sikit kita akan panggil senior. dan secara automatiknya kita akan panggil orang tu kakak or abang or pakcik or makcik dan sebagainya. tapi dalam konteks life aku more kepada kakak-kakak dan abang-abang laaa yang paling dekat sekali.

bukan nak cakap ape. it is fact that senior usually is sombong. but not all. tapi nape ea? entah laaaa. mungkin diri terasa lebih hebat mungkin.? can be a dictator.? hmmmm. by the way, but i'm not senior yang sombong kepada adek-adek ye. cewahhhhh. puji diri sendiri.

ok laaaaa. boring laaa cerita pasal facts! what ever laaaa. senior is human being too.

Kak Eja ni senior kat UIA. dah nak grad pon. sedeh jugak sebab will miss her damn much pasni. and macam tak best plak nak join aktiviti COMRADE without her. sobssssss.

anyway, a little bit puas ritu dapat spend sikit masa ngan Kak Eja. terharu OK bile Kak Eja mesej malam tu. tak sangka sangat. kita tak kisah pon nak tolong tu semua. and lagi terharu bile Kak Eja belanja lunch tengah hari tu. thank a lot! tak terluah dengan kata-kata tika tu. just happy after a long time not meeting and borak-borak sama-sama.

enough. tak pasal-pasal Kak Eja mengembang! hahaha.

banyak pesanan tuk Kak Eja sebenarnya.

  1. dah grad jangan lupe kat COMRADE. join laaa jugak. tak best laaa nanti.
  2. dah anggap macam kakak sendiri. you are too sister to me.
  3. paling penting cepat laaa kawen ngan _e _h _e_m tu. boleh plak tak pasan kan Kak Eja ngan my bro. hehehehe. jangan lupe jemput ye nanti.
  4. sorry for everything.
  5. thanx for everything.


sorry kalo ade plak yang terasa. kakak-kakak yang lain semua baik jugak. secara semula jadi kalo kita senang dengan seseorang tu lebih dari yang lain. begitu juga dengan diri ini.



p/s: tak fair Kak Eja taknak share blog!!

cisss.


6 comments:

budak penjara said...

sepatutnya kak eja yg nk tinggal kn korang la kena bnyk berpesan sbb dia dh nk grad..hehe

Abang Jonni said...

tu kakak... kalau ko perlukan abg yg baik hati...
aku adaaaaaaaa...

harharhar... lupakan... lupakan..
lawak sengal je nih...

oranglidi said...

comrade tu macam mpp ke? hehe.
tgk muke pn da tau k.eja ni baek

cimOt said...

@budak penjara
dia dah selalu tinggalkan pesanan..so, adik pon nak jugak luahkan..hihihi

cimOt said...

@Abang Jonni
auuuuuuuww..awek marah kang..no no..

cimOt said...

@oranglidi
comrade ni kelab..selalu pergi kampung orang asli..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...