Thursday, May 10, 2012

Mahabbah Visit (MAVIS) to Sabah: ronda-ronda pulau


assalamualaikum dan salam sayang


alhamdulillah. berjaya jugak siapkan entri paling panjang untuk MAVIS. tapi panjang berjela dek penangan gambar yang berjuta-juta tu. memang tak hengat time tempek tadi. hahaha. nah rasakan. layan laaaa puas-puas dan sila jeles!



ade berjuta-juta ekor ikan. tapi tak tahu ikan apekah.

pasir tu! suka!
my boat team.
my boat mates too.
as clear as blue seawater. SANGAT CANTIK! nampak batu karang.


subhanallah macam cotton candy awan tu!

Pulau Manukan.

pertama kali snorkeling and it is AWESOME!

this is how the beach view. NICE!
after that, we just proceed to head the nearest islands. sambil-sambil tu dapat lah menikmati angin laut yang sangat mendamaikan tu. memang best sambil tangan celup dalam air and bot membelah laut dengan rakusnya.

ni rumah atas air ye!
surau atas air jugak.

nice kan rumah ni? 
pengangkutan utama mereka adalah bot. almost every house must have 1.
ni Kota Kinabalu. we just saw it from the boat.

SEKOLAH ATAS LAUT WEYHHHHHH.

macam budak sekolah kan kan kan?
muka gua burn habis-habisan.
takde bas sekolah, tapi bot sekolah. heheh.


ade kambing tepi pantai.






masih tekun belajar walau keadaan hidup yang agak sukar sebenarnya.






best kalo kat rumah aku ade titi camni. boleh ayun-ayun kaki. suka!

penat already.



13 comments:

syahirooAhmad said...

arghhhhh..... sejuta kali jelesh!! pulau tu sgt ohsem!..


ait, tak wat snokeling ke?

ascil.punye.lah said...

wahh best gila dapat jenjalan.suka pantai sangat sangat!

MawardiYunus said...

best kn klau dpt jln2..

YOUsoF said...

Sekali imbas nampak banyak habis gambar dalam entri ni.. Bila tengok, baca pelan² rasa tak puas pulak.. Serius cantik ciptaan Tuhan.

Tengok rumah, atas air aku relaks lagi.. Surau atas air pun relaks lagi.. Tapi bila tengok sekolah atas air, serius aku jakun. Hebaatlah! siap ada bot lagi. ;D



Tempat cantik tapi sayang banyak sampah dekat pantai dia ek..

YOUsoF said...

*Sticker contest momokmu insyaAllah akan diiterbangkan Perak hari isnin depan.. ;D

ABU said...

wah sabah.. bestkan sabah jalan jalan syok.. ala pulau gaya pun aku tak sampai lagi ko tauuuu.. gi pulau sapi je hari tu... syok..

suka tengok gambar gambar.. gambar2 kat KK tak tangkap ke.. pegi tak pasar philipin..

khairul said...

jernihnya air laut !

cimöt said...

@syahirooAhmad
snorkeling laaaaa.. pestime weyhh

cimöt said...

@ascil.punye.lah
kan kan kan.pantai sangat best!

cimöt said...

@MawardiYunus
ada ka orang yang tak suka jenjalan? errr..pelik..

cimöt said...

@YOUsoF
tak puas kan walo gambor berjuta..

ha'ah pantai rumah tu sangat kotor..

cimöt said...

@ABU
alaaaaaa. kat KK ade ape je..

entah bape kali aku pusing pasar pilipin tu..sampai dh naik hafal kat mana nak carik yg murah..hahaha

cimöt said...

@khairul
yuppppp..teruja sangat dapat tengok air laut jernih..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...