Tuesday, March 6, 2012

Mahabbah Visit (MAVIS) to Sabah: UMS


alahaiiiiii. sudah berkurun event MAVIS ni habis. tapi tak sempat nak tulih semua cerita sukasuki dukaduki di sana. last update pasal mavis pon last month kat SINI. hehehe. entah dasar busy or pemalas sebenarnya? dua-dua aku rasa. walau bagaimana pun, as i promised nak cerita about UMS, here it is...

as this was the first time been in Sabah, thus UMS too. pertama kali laa jejak kaki ke UMS and it's awesome sangat-sangat. their place so lovely. i love so much. tak tahu laa kalau ade yang cakap tak best plop. rugi sape yang dapat offer further UMS but refusing too, you're wasting paper, stem, ink, envelope and everything by writing those offer letters to you.

for me UMS sangat best in every aspects. tapi faktor utama why i love UMS because their calm and peaceful environment. UMS got 2 beautiful of nature; one is mountain view and another one is windy beach. seriously,  i'm falling in love with their environment. UMS also got a lot of place to be visited. they got a few museums. awesome museums!

ikan kerapu kotttt.
pleaseeee kiss me.
see horse!!
macam masuk Aquaria KLCC
tulang paus gamaknya??
singgah masjid
ala-ala Arab gitu..
library yg mewah.
menarik ni..hehehe(berlakon)
exclusive betoi library UMS ni.
500 pcs!! wowwww
library mereka usah cakap laaa. memang tiptop. ruangan perdana tu yang buat kitorang ternganga sebenarnya. first time masuk, terus terfikir "ade ker student nak study kat sini? dah macam istana seri menanti je rupenya." dan orang yang menjadi tour guide tu sendiri pon cakap student takut nak study even bilik tu memang untuk study. hahaha. see, sama macam aku fikir.

canselori pula.
ade air terjun kat belakang tu.
penat tawaf serata musium.
UMS sangat besar ok!
muzium lagi.
uia takde pon macam ni. huhuhu

dapat laa tempias nak grad. hehehe
study human body. dah macam puzzle pon ade.

meeting alumni UIA. they are awesome!
members of UMS. very2 friendly.
game time!! and we've to fight!
main regu. entah ape laaaa yang aku buat. hahaha.


pegi meronggeng ngan bebudak ums.
diorang sangat sporting.
1 Borneo. i'd been there.
kat belakang tu la 1 Borneo. the famous shopping mall. just like mid valley.

diorang sangat laa sweet. layankan saja ape yang kitorang buat. hahaha.
time to go back home. yadaaa yadaaa



undeniably UMS among the best universities in Malaysia. so, study local is already enough. no need to fight for overseas. and if you're from Peninsular, just fight for UMS and you're already further for oversea. isn't it??





agak-agak  cerita apa plak pasni?
hehehe.
to be continued......





p/s: kalau korang datang UIA, kitorang tak tau nak bawak korang pi jalan pusing mana.
UIA cuma sekecil semut jika dibandingkan dengan UMS.


2 comments:

ABU said...

aku yng study kat kk dulu pun tak sempat nak round2 ums.. hahaha
serius lawa tempat tu dowh..

MAVIS.. apasal baru nak update.. hahaha.. tak pe yg penting trupdate gak akhirnya..

cimöt said...

@ABU
kk katne tu??

alahaiii..serius busy sgt lorhhh..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...