Friday, January 6, 2012

sampul merah; ingatkan surat cinta....


cerita lama ni. cerita tahun lepas. tahun 2000 sebelas. dah lama tak balik rumah. dan dah lama jugak tak jumpa mak dan abah. so, cuti extra sampai hari isnin memang best laaa dan lagi best bila dapat balik rumah. yeayyyyy. almaklum saja bila dah lama tak balik rumah, macam-macam yang aku missed. bukan missed call laaa. tapi missed banyak cerita. hehehe. well, aku dengan mak suka bebenor bergosip. hehehe. sedang bergosip sambil makan-makan tetibe je....

mak: ma, sebelum mak terlupa. nak kasi kasi kat kamu ni haaaa. (sambil tercarik sesuatu)

aku: apekebendenya mak oiii?

mak: ada laaaa. posmen ritu datang kasi satu surat sampul merah.

aku: sampul merah? surat ape tu?

mak: tapi mak dah bukak laaa. (sambil senyum-senyum)

aku: (berdebor)

mak: nah ni haaa surat tu.

aku: (cepat-cepat bukak sampul merah tu dan pada masa yang sama naik stress pikir apekah gerangan isinya)



rupa-rupanya kiriman dari contengconteng laaaa. hehehe. bikin saspens je mak aku ni kan. saje je tau! oh ya! baru teringat! ini laaa hadiah peraduan '10 000 Interpretasi'. memang comel sangat hadiahnya. bookmark ngan sticky notes kucing the cat.


kucing the cat mok mok (gemuk) senantiasa jadi model abang fadhli.

koleksi contengconteng cimot:


thanks a lot contengconteng.



ATTENTION! ATTENTION! ATTENTION!

sayang pulak rasanya kalo tak share. sekarang ni contengconteng ngah promosikan Buku Nota versi ContengConteng. sangat nice, sangat valuable and sangat berbaloi-baloi untuk memilikinya. and lagi nice kalo dapat dijadikan hadiah kepada orang tersayang especially budak kecik. confirm mereka suka! tak payah cakap pasal budak kecik laaa. ni aku yang budak besar pon suka!

macam buku latihan zaman sekolah dulu. old school kan? alahaiii tak sabarnya nak tunggu ianya sampai kat rumah.
further details, you all can check it out HERE.




abang fadhli,
nanti kalau buku hasil penulisan dah diterbitkan, jangan lupa bagitahu ea. hehehe




p/s: sape yang tak kenal lagi, sila terjah ya.





20 comments:

Anonymous said...

ingatkan sampul merah tu ade jari org ker ape ker harharhar (btw ini putdut)

A.I said...

menarik.
abstract gila.
dalam conteng2 pon masih smart.


ok terjahh. =)

Pok Amai-Amai said...

Kiut gile. Paling best sbb ade catitan rukun negara kat blkg tu!

=D

aiEz said...

serius memang comellah..aie suka kartun2 dia...ada gaya tersendiri..^^,

ascil.punye.lah said...

comel gila kottt.meh kasi hadiah kat kita meh.

milo said...

ingat surat cinta btol..lg2 mak menyengih ble ckp dah baca surat tu..hehe...kite yg baca entry ni plak yg berdebar lbih2 haha..anyway, mmg cantik contengan tu!congrats :)

cimOt said...

@put
jari kau aku nak!

cimOt said...

@A.I
yeayhhhh..terjah jgn tak terjah..

cimOt said...

@ Pok Amai-Amai
tu yg nampak smart and oldskul..cepat order!!

cimOt said...

@aiEz
rare..sangat rare..

cimOt said...

@ascil.punye.lah
awak laaa yg kena kasi hadiah sebab awk baru tau..hehehe

cimOt said...

@milo
dia plak yg berdebor lebihnya..hahahaha

khairul said...

ingat ka surat saman

cimOt said...

@khairul
saman clean n clear..hihihi..agak cycling je..

Shah Rizar said...

comfirm ingat surat dari pakwe tu ^^

cimOt said...

@Shah Rizar
keh keh keh..semua TER-saspens kan kan kan?

Faaein Talip Roy said...

wah buku nota tu.. cam best jer..

haahlah.. baru teringat pasal penanda tu..

nak kena cari balik..

mana ek simpan aritu.. [-__-']

cimOt said...

@Faaein Talip Roy
ayooooookkk carik balik..kalo tak aku report kat kucing the cat..

YOUsoF said...

*Dimanakah perginya komenku tempoh hari ek??

cimOt said...

@YOUsoF
komen apakah weyhhhh?tertanya2 aku..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...