Sunday, December 23, 2012

gua terharu laaaaa 'awak' !!

assalamualaikum dan salam sayang.


macam-macam yang mendatang. buat gua ni kekadang cepat je nak melatah. pastu kekadang tak boleh nak berfikiran waras. lagi parah kalau bab-bab hati dan perasaan. memang gua surrender angkat tangan. sebab gua agak kurang arif laaaa. emmmm kurang arif? emmmmmm. tapi gua boleh plak nak nasihat orang lain kan? hahaha. kompius dengan diri gua sendiri. senang cerita, kita memang tak boleh nak judge diri sendiri, sebab orang sekeliling yang tengok kita ni macam mana.

so, gua suka tanya kat bff gua iaitu adek gua. agak pelik laaa kakak mintak adek yang judge. tapi aku tak rase pelik sebab adek gua lagi matang daripada gua. kalu tengok gua ngan adek gua; memang semua orang cakap gua ni adek dan adek gua tu kakak gua. haaaaa. maksudnya? hahahaha. perasan baby face! puihhhhh.

ape yang serabutkan gua sekarang ni bila gua keep in questioning what does 'it' mean? haishhhhh. guane nak cerita ea?



one day,

tit tit tit tit tit
"tak pakai stokin kaki ye?"

gua terkejut dapat mesej camtu. first time oh lelaki tegur gua macam tu. before ni lelaki tegur gua kasar, gua tak kisah mane pon sebab memang gua agak kasar jugak. tapi bilategur gaya gini, gua tak tau nak rasa apa sebenarnya. nak marah ke? nak suka ke? nak geram ke? nak malu ke? bercampur semuanya. tapi gua lebih kepada malu laaa. menggelabah jugak gua dibuatnya. gua taktau nak reply macam mana. sepuluh kali gua tulih sepuluh kali jugak gua delete and at last, gua pon reply macam ni:

"nanti gua pakai ye. hiiiiiii"
" : ) "
"thanks tolong ingatkan."
"welcome ^^"

gulllpppppp


yang menjadi tanda tanya kat gua ni bukan pasal tu je. tapi gua kompius, kenapa 'dia' care sangat kat gua? adakah orang lain tu dia tegur jugak? sebabnya tak pasal-pasal gua dah syok sendiri ni. adehhhhh.

pastu gua pon tanya pendapat adek gua. what does it mean? adek gua cakap:

"maybe dia cuba train ko untuk jadi seorang muslimah yang baik sebab dia ade rasa kasih kat ko. why not? tak salah untuk dia tegur ko pon. dan melalui firasat aku, maybe dia suka kat ko. sebelum pape, dia nak sama-sama perbaiki diri masing-masing. so, the way is reminds each other. kan nice tu?"


terpempan gua dengan jawapan adek gua. gua boleh cakap gua terharu laaaaa 'awak' !! terima kasih. dan sila tegur kalau ade something tak elok. dengan hati yang terbuka gua terima.



ya, mungkin mula-mula ni gua buat sebab 'awak' yang tegur, tapi insyaAllah i train myself to be a better-man lillahi taala. aminnnnn.



adussssss. before this gua jatuh cintun ngan 'awak' main-main je. tapi kali ni gua betul-betul jatuh bedebab ke tanah ngan 'awak' sebab perkara macam tu bukan perkara main-main. tapi gayenya macam syiok sendiri je laaaaa sebab 'awak' dah berpunya mungkin? sobzzzzzzzzzzz.





p/s: tak suka laa feeling gini!!






5 comments:

luqman zakaria said...

betul tuh..mmg x boleh nk judge diri sendiri..kalau nk tahu kene tnye org sekeliling yg kenal kite..huhu

-gedek! said...

tegur menegur tu baik...

jangan hantu tegur, sudah...

Iffah Afeefah said...

bgusnye die tegur

same2 makin menghapiri kebaikan

Evagurl Izma said...

bertuah bila ada yang menegur ke arah yang lebih baik :)

Faaein Talip Roy said...

wah... dalam diam yer cimot.. perihation sungguh si 'awak' ni.. huhu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...