Thursday, December 27, 2012

bekal nasi lemak untuk mak dan abah


assalamualaikum dan salam sayang.

2 hari lepas ada laa gua ajak mak gua masak nasi lemak. bukan apa, gua ni pesen tak makan nasi lemak beli yang ade kat area rumah gua ni. sebab takde yang sedap boleh challenge mak gua punya nasi lemak yang terhebakkkk tu! nak taknak setiap kali teringin nak makan nasi lemak kena laaa masak sendiri. gua sanggup buat apa saja demi nasi lemak mak! fuhhhhhh.

so, pagi tadi tak sangka plak impian jadi kenyataan dapat masak nasi lemak. pagi-pagi lagi adek gua dah ajak masak nasi lemak. tepat laaaaa plak gua tahap malas nak mapuih. tapi gua gagahi jugak. gua pon decide work deviation yang macam ni lebih kurang;

"adek, ko mesin kelapa and sediakan nasik. aku plak macam biasa buat sambal ikan bilis and so on." gua memberi command.

keletang-keletung gua ngan adek berhempas pulas kat dapur. abah gua dah ke hulu ke hilir kat dapur. dalam hati "dah lapor ni!". lastly, dia bancuh air teh dan pekena roti ngan kuah doyan mak gua masak semalam. tak sabar sangat dah sebab dia nak pi mancing. mak gua plak tak larat plak nak makan lagi. masing-masing kuar rumah without jamah nasi lemak gua ngan adek. adoiiiiii.

pahtu end up gua, adek ngan abang gua laaa yang balun nasi lemak tu. tapi tak sampai hati plak. gua and adek pon tapau nasi lemak untuk mak dan abah comey-comey dalam Tupperware and pi anta kat depa. hihihihi. how sweet?



mak punye sebelah kiri, abah sebelah kanan.






p/s: teringin nak meniaga nasi lemak.





5 comments:

Evagurl Izma said...

sedapnyeeeeeee! nak jugak ;)

NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI said...

sweetnya ada anak camni :)
lepas ni kena praktis buat nasi lemak *ttiba rasa nak makan nasi lemak * :D

syakey said...

ayah taperwer besar sikit lah ye. hahah

weii makan nasik lemak dgn telur masin? okeyy tak penah pun lagi makan gitu

Iffah Afeefah said...

kemain lg homemade die

terliur suda

faraherda.razalan said...

peh!! menarik nasi lemak tu. homemade fries? cool. jgn beli yg frozen tu. x bek utk jantung. heee~

nak choc chip cookies ke? sy jual murah je. klu nak, meh le email-emailan. hehehehe...

cod kat kj. boleh?

=D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...