Saturday, November 26, 2011

kau khianati aku

dulu,
masa muda-muda dulu,
masih malu-malu,
malu tapi mahu.
arghhhhh.
jadah gua merepek ni! damn!
forget it.

aku tetibe teringat kat sorang schoolmate merangkap classmate gua dan merangkap sifu gua jugak. gua panggil dia Kapan. sampai kapan gua pon nggak pasti dong. hahahaha. agak-agak dah kata sifu gua, mesti laaaa dia tersangat laa hebat dan super duper terror yang teramat sangat. amboiii melambung aku puji ko ye Kapan? OK aku tipu je. tapi serius dia memang superb pandai. result SPM belom kuar, dia dah further study kat UTP guna result trial SPM je. perghhhhhh. kira pangkat senior laaaa. member lain dan termasuk aku still melangut kat rumah tunggu result kuar. rezeki dia laaa kan. happy for you beb! but still sad. apa pasal? entahhhh.

after result SPM terkeluar on 13 of March,
a few weeks after register campus,
kapan: ramai member sekolah kita yang dapat further study kat overseas. masing-masing sibuk buat A-level bagai sekarang ni.
aku: tau takpe. jeles laaa jugak. agak budak kelas kite pon ramai.
kapan: ha'ah bape orang sangat laaa yang kat Malaysia ni.
aku: hmmmmmmm.
kapan: ko tak apply ke? comfirm dapat dohhh!
aku: NAK SANGATTTT! aku nak further Germany or France or UK kalo boleh. tapi parents aku tak kasi. so, what's for to apply?
kapan: takpe la weyhhhhh. kalo semua orang pergi oversea, sape yang nak duk kat Malysia ni kan? kita laaaa.
aku: hahaha. betol sangat laaa tu. kita laaa kan kan kan??




itu suatu ketika dulu.
itu la yang ko cakap kat aku.
sekarang kau dah kat oversea?
kau merantau di negara orang?
kat tempat hujan emas tu?
sobsssssss.
gua kecewa. kau khianati gua.
gua masih di sini.
di bumi nyata ini.
di bumi tumpahnya darahku.


kau siap ber-salam perantauan.
merasa berbaju kebangsaan pada hari lebaran.
oh sekali lagi aku terpempan.
kawan makan kawan.


ko dah sampai bergambor kat Eiffel tower tuuuuuu!
sebagai balasan, sila bawak ole-ole paling banyak untuk gua!
sebab ko dah langkah bendul ye!
jadah langkah bendul?
hahahaha.
mesti laaaaa. ko adek kottt.


untonglaaaaa dapat potong kek kat oversea!!

actually,
just wanna wish you 
HAPPY BELATED BIRTHDAY KAPAN!!



p/s: dulu pon kat sini jugak..
tahun ni wish kat sini jugak laaaa..


18 comments:

Kumbang Jingga said...

woahhhh obersea!!! giler kentang hebat..kagum2..gue cuma stdy lokal ajak dong hehehe..anyway..hepi besday to him..

Anisa Hang Tuah said...

kacak.
tehehehhe

kyo_9 said...

teringin nk g Paris gak..
tapi dengar citer mahal sangat kos sara hidup kt situ..

Nabiel said...

hahaha..
last2 si kapan g oversea yea?
tgl la ko kt snie srg2..
g paris lak tuh..ngeh2..

asl name kapan?hehehe

oranglidi said...

haaa.. ni msti ada apa2. ahahhaa

Hidemichi said...

Salam perantau...dalam sedih2 glemer gak...

c'axoera said...

amboyyy anak siapa ni >_<

cimOt said...

@Kumbang Jingga
aku pon study local je..tak kisah la study mane2 pon..asalkan study yg penting nya!

cimOt said...

@Anisa Hang Tuah
kak nis, cik abg tu jeles kang..

cimOt said...

@kyo_9
kumpul byk2 duit dulu..pastu pi la mne suke..

cimOt said...

@Nabiel
entah laaa. aku pon xingat apa pasal panggil dye kapan..long time ago punye citer..

cimOt said...

@oranglidi
dia member sekolah gua..sifu gua!byk giler dye tlg gua dulu..

cimOt said...

@Hidemichi
hahaha..glemer dlm sedih pon cool ape..hehe

cimOt said...

@c'axoera
anak mak and abah laaa..hihih

aiEz said...

pergh belajar sampai oversea...fuhhh,xpernah pergi..hehe..xpe,rezeki dia...^^

cimOt said...

@aiEz
aku pon tak pernah..insyaAllah ade rezeki suatu hari nanti..

atia said...

ohoiiii my ex classmate!!! hahahaha

"sometimes, in our heart, there'll be one person that we'll never forget for the rest of our live"

and for you that's got to be him ::

xoxo

cimöt said...

@atia
remain as my sweet memories..malas laaa sorang2..let he's happy with his life..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...