Tuesday, November 15, 2011

ACM - ICPC 2011 International Collegiate Programming Contest


assalamualaiikum dan selamat sejahtera.
fuhhhhh. baru la ni dapat update my weekend yang awesome tu. YES! my weekend sangat awesome! ye ke?? mestilaaa!! korban cuti tersayang aku tu. hihihi. tak caye ce try check this schedule kat bawah ni.

Tentative Schedule
Day 1 (Saturday)
12th November 2011
Events
8.00 am
Arrival of guests, Registration & light breakfast
9.00 – 10.30 am
  • Opening Ceremony
  • Introduction of teams
  • Contest Briefing- Problem Solving Strategy, Rules and Regulation
10.30 – 12.00 pm
Practice Session
12.00 – 1.00 pm
Lunch
After 1.00 pm
Site visit & Free activity

Day 2 (Sunday)
 13th November 2011
Events
8:00 am
Arrival of contestants and guests
8:45 am
Preparation and Briefing
  • Checklist
  • Reminder
9:00 am
Programming Contest ( 5 hours )
2:00 pm
Lunch
3.00 pm – 4.00 pm
Break session for participants
5:00 pm – 6.00 pm
Closing Ceremony – High Tea & Award Giving


see! memang best kan? eh eh eh. korang jangan salah faham yang aku join contest ni. bukan bukan. sila dan jangan bersangka. tapi aku jadi committee tuk program ni je. be one of the ushers or known as runners as well. 
ade orang tanya aku, "macam mana boleh terjebak?" "siyes ko join? sacrifice your holiday?".
then??
memang agak pelik laaa kan. tapi ape salahnya kan kan kan?

Hanim, Cimot, Sufi, Kak Mizah
geng gosip bersandar kat dinding! hahaha. suka bebenor bergosip kan? tambah plak pasal makcik Z bukan nama sebenar. hahaha. ohhh lupe. Kak Mizah ni satu-satunya komiti dari UIA Kuantan. semangat sungguh dia. eh eh eh eh. sebenarnya dia duduk area Gombak je. cehhhhhh. Kak Mizah sangat best OK! sempoi je. gelak-gelak, gosip-gosip dan macam-macam laaaa kitorang mesti bersama-sama. sedih jugak masa dah nak balik tu. sebab agak susah la pasni nak jumpe lagi. dia dah balik Kuantan. huuuuuuuu.  

this is how the competition looks like.

macam mana sebenarnya contest ni?
ohhhhh. everything about programming ang coding something. macam C++. they have to solve a few problems given. the least trial, the less time taken and the highest number of problems accomplished consider as the winner. there will be three poeple per team. boleh bawak buku dan 150 pages printed notes yang berdaftar sehari sebelum hari pertandingan. tapi tak boleh bawak all kind of electronic gadgets macam laptop, handphone, mp2, mp4, tablet and even calculator. memang mencabar laaa. ni haaa rules and regulation dia klik DISINI.

for more information regarding this competition boleh terjah DISINI ataupun DISINI mahupun DISINI

my team; keledekz.
comel kan nama team dorang? aku first time dengar dah rasa kecomelan dan kegelian kelucuan. kah kah kah. ok dorang ni wakil Universiti Teknologi Mara Terengganu. about them: agak pemalu and pendiam. almost everything aku yg cakap ngan dorang. aku plak yang jadi segan. tapi nak taknak kena la cakap sebab my job to inform every single thing to them. hihihi. tak pasal-pasal kalo pape yg terjadi kat dorang aku kena bertanggungjawab. 

this is one of  IIUM team!! walau aku jaga team dari uni lain, tapi ofkos laaa IIUM team tetap di hati. cewahhhhhh.

the whole team of mine from Universiti Teknologi MARA Terengganu, Dungun.
thanks and sorry sangat for everything ye! kekurangan servis ke, kekasaran bahasa ke, ketidakselesaan ke dan ape-ape saje. papepon, korang sangat awesome!! tak menag takpe. yang penting gaining experience nowhere you can't find. cehhhh. macam laaa diorang bace blog picisan aku ni kan.

aku ngan Hanim sesuka hati syok sendiri je menggayakan certificate contestant tu. hahaha. takpe laa kan. tak dapat join competition, dapat memegang certificate orang lain pon oraittt. dapat merasa sikit tempiasnya. hahaha.

the best part always is makan time! hahahaha.
see! kuat melantak kitorang ni. tambahan plak makanan plak mmg best sangatttt sehingga menjilat 10 jari!!
actually dah penat, tu pasal la kuat makan. hahaha. makan nasi ngan kicap pon sodap kan?
(Dayah muke lapar giler.hahaha)

chicken chop tu!!

fruit punch!!

cendol pon ade ye!!

 roti jala plak!!

ok ok ok enough! melantak sampai tak larat rasanya nak berjalan. hahaha. terok betol kan??


ok done!! and it's awesome experience.


p/s: will be update with more pictures.
tunggu cameraman upload.
hahahahah.


4 comments:

budak penjara said...

hye team ubi keledek..

cimOt said...

@budak penjara
ko nak join ke??hahaha..tp ko giler kentang..

MamaErra said...

cam kenal je ngan kek atas chicken chop tu? hihihi!

cimOt said...

@MamaErra
unfortunately, tu kek mmg ade kat situ..huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...