Sunday, June 26, 2011

Malaysia's Next Top Female Blogger 2011 by Sandra Azwan

assalamualaikum dan salam sejahtera.
semoga ceria selalu.

apa yang ditunggu lagi.
buka mata buka hati cuba ceburkan diri.
insyallah ade rezeki hadiah bakal dimiliki.
adat pertandingan kalau kalah boleh cuba lagi.
enjoy and happy.


sesi interview bersama Sandra Azwan:

1) Tell us about your blog in 70 words or less. (When and why you started it, how often you update, and your viewers)
May 2008, cimot mula menakluki empayar 'blogspot' melalui 'Harahap'. then, saja test power indie stream dengan title 'http://akupunyepasalaaa.blogspot.com'. tiada agenda tersembunyi, sekadar menuntut kebebasan berekspresi dan 'install' memori peribadi. bila baca semula boleh terketawa atau berair mata. di samping itu, dapat  mengembangkan komuniti dan kenali lebih ramai personaliti yang punya ragam tersendiri. sekali sehari update diari. kalau rajin boleh tambah dua tiga entry lagi. bergantunglah pada diri. aku bukannya superstar punya pengikut ramai. cukuplah kawan yang setia biarpun satu dalam sejuta. ada apa pada follower? yang penting loyal readers; giving fully support during your up and down.

2) What is your personal style?
suka yang simple tapi rare. contohnya warna terang kalau jauh sebatu orang dah boleh recognize 'that's cimot'. walau bagaimanapun, black outfits always right. anytime anywhere should be fine. simple pada aku adalah baju kurung. aku bangga memakai baju kurung. baju kebangsaan negara tumpahnya darahku. tambahan pula, sedari aku kecil mak sangat rajin membuat baju kurung. bermacam-macam corak. sehingga ada satu baju kurung aku corak kartun. pandai mak aku tarik minat budak kecik supaya pakai baju kurung. baju kurung itu cantik. ya, memang betul kata mak tu. dia juga tidak pernah membiarkan anaknya pakai baju kurung selain hasil sentuhan tangannya sendiri. sungguh puas hati. tiada sesiapa boleh menandinginya setelah dia tidak berdaya lagi. maka sehingga kini baju kurung adalah outfits yang paling aku gemari kerana seninya sendiri. fyi, dalam banyak jenis baju kurung, aku paling suka baju kurung cotton. dan aku bercita-cita nak membuat koleksi baju kurung cotton. i'm lovin' it!! 

3) A picture of you in one of your favorite outfits:

                   
baju kurung kain kapas warna hitam corak bulu harimau bintang(tampak berani lain dari yang lain). kain sarung hitam stripe putih. my favourite baju kurung cotton ever. and my favourite color ever.
ya, hitam itu menawan!

*kebiasaannya baju kurung cotton adalah berkonsepkan bunga-bunga halus atau ala-ala corak vintage. aku dah bosan. bertukar!

4) Are you the next Malaysia’s Top Female Blogger 2011? Why?
YES! I'll be the next Malaysia's Top Female Blogger 2011. tiada apa yang mustahil jika sentiasa berusaha tanpa kenal apa makna putus asa. yes,  i'm not famous neither gorgeous nor glamorous. but, i do have my other side which others see....."yes, that's her i'm looking for!!!"
hahahahahaha.

setiap insan punya kehebatan yang tersendiri yang tiada sesiapa pun yang mampu kuasai dan saingi.

kejelitaan adalah milik setiap insan.

5) I love to read ‘Life with Sandra…..’ because? 



honestly, this is the first time i know Sandra Azwan specifically and closely through his 'Life with Sandra.....' since he is one of the sponsors in Nisa's GA. just heard his name with his magic touches and a few shots of his arts. anyway, after scanning his awesome entries, my jaw drops down,  i can't deny his hands really do magics. YES! 
COLORS, LINES, ILLUSTRATIONS, GRAPHICS, PHOTOS, ETC are marvelous. TIP TOP!! how come i can miss this kind of arts expertise?
what i can say just now
lu memang best bro.....
(bukan nak mengampu, tapi hati aku kata itu, tak reti aku nak menipu. soriiiii.)

thus, from now on 'Life with Sandra.....'  you are my nicotine. hahahaha. why i do love you 'Life with Sandra.....'? because you show me the way. make me wanna spread the arts. express it with the way i am. be myself. prinsip aku, kalau nak berjaya, cubalah lihat orang lain yang berjaya. so, orang lain yang berjaya tu can be you, 'Life with Sandra.....'. that's all from me, thank you.

p/s: Sandra Azwan, thanks for inviting me to join your awesome contest. next contest, make sure do invite me ok. hihihihihi. 


2 comments:

SANDRA AZWAN said...

Dear Cimot,

Hello dear! Terima kasih kerana sudi join and thanks for your lovely words, cimot! Good luck..;-)

cimOt said...

@SANDRA AZWAN
welcome...hihihihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...