Sunday, February 6, 2011

Contest "Owh, So Wonderful!" by Sophie Al-Yahya




kata-kata ini memang sangat bertepatan dengan tema contest empunya blog akak manis Sophie Al-Yahya. marilah ramai-ramai meriahkan lagi contest yang lagi OWH SO WONDERFUL! gitu. ayohhhhh! tak susah dan tak susah. cepat-cepat sebelum terlambat.

Tarikh tutup:
20 Februari 2011


alangkah best nye kalo dapat father macam Adam dalam cerita Adamaya. alangkah bangga nye kalo mak hot and caring macam Hanis Zalikha. tapi bagi aku itu semua tak penting kerana apa yang lebih penting mak dan abah aku lah yang paling best, paling hot, paling caring pernah aku ada. mereka sahaja lah satu-satunya yang sentiasa bertakhta di hati aku, tak ada dua, tak ada tiga. diri ini sentiasa dilimpahi kasih sayang yang tidak bertepian. tidak jemu melayan kerenah anak-anak yang nakal penuh kesabaran. segala keinginan dan kemahuan dipenuhi mengikut kemampuan. alhamdulillah tanda kesyukuran kerana masih dikurniakan nikmat Tuhan. tanpa mereka siapalah kita. tanpa mereka tak merasa kita melihat dunia. tanpa mereka sesat arah entah ke mana. pejam celik pejam celik, sudah 40 tahun usia perkahwinan mak dan abah aku ni. inilah saat bagi aku yang OWH, SO WONDERFUL! walau perang dunia entah ke berapa sekalipun mereka tetap bertahan. adat berumah tangga. "sedangkan lidah tegigit, inikan pula suami isteri."

terima kasih Ya Allah kerana masih diberi nikmat beribu dan berbapa.
aku mohon padaMu Ya Allah semoga Kau panjangkan umur mereka serta diberikan kesihatan yang baik di hari tua.
terima kasih juga Ya Allah atas segala nikmat Mu Ya Allah kerana mereka aku bisa bangga menjadi manusia.
aku juga mohon padaMu Ya Allah semoga aku bisa berbakti kepada mereka dan dijauhi sama sekali untuk menderhaka.

I LOVE YOU SO MUCH MAK AND ABAH!!



dengan sukacitanya insan-insan ini telah ditag ye:


jom la join! boleh dapat coklat BIG BIG!!yang tidak ditag pon sila lah join untuk kemesraan sejagat. yehaaaaaa.


p/s: rindu-merindui kontes.
hihihihi.


6 comments:

Sophie Al-yahya said...

wowwww..comel giler eh gambar!!
sweet entry.

Wonderful~ noted!! thanks for joining & good luck.. =) =)

naz said...

40 tahun. wa caya sama lu pakcik makcik :)

*cimOt* said...

@Sophie Al-yahya
welkam sista~~~

*cimOt* said...

@naz
make sure u pon cmtu gak au..jge si dia..

alexa yussida said...

wah lama tu..moga bahagia hingga ke syurga n gud luck dear:)

*cimOt* said...

@alexa yussida
aminnnnn..
thanx dear~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...