Thursday, December 23, 2010

WORKSHOP OH WORKSHOP!!


ATTIRES:
  1. the students must wear attire with proper covering of 'aurah according to the IIUM dress code
  2. the students must wear safety green jacket and safety shoes
  3. do's and don'ts
  4. NO ONE IS ALLOWED TO WORK IN THE WORKSHOP IF THEY DO NOT ABIDE THE SAFETY GUIDELINES
and that's why i must to have have it! and now i'm having it!



first of all, thank to my bro Jimy sebab belikan my safety shoes! CEPAT PANTAS DAN TANGKAS! semalam aku order, hari ni dah sampai. hihihi. tak sabar da nak pegi workshop next week. yeayyyyyy. best nyer. macam-macam yang bakal ditempuhi. all those basic works in Engineering. turning, drilling, foundry, welding, lathing, wood working, milling and etc. kalau dulu setakat tengok buku, baca penerangan macam mana nak buat itu dan ini.so, time ni la pon nak aplikasi apa yang dah dipelajari kat sekolah dulu. experience sendiri pegang machines dan buat. pasti seronok. who wanna join me can come next Wednesday 8:30 am at workshop ok! hihihi

for your information, korang kena hafal semua selok belok dalam workshop ni supaya memudahkan kerja disiapkan dengan cepat. iyelah, satu projek kena siapkan dalam 2.5hours only ok. it is very short period. not enough at all if you are not mastering the place. ok here are some of the parts in the workshop.


ni tempat nak buat kerja kayu. any about kayu kena operate kat sini la.

ni plak foundry and heat treatment section. kat sini la nak buat acuan bagai tu. cairkan aluminium or any type of metals. then, macam2 bentuk boleh buat.


yang ade langsir merah ni plak tempat welding. sape yang nak selalu dapat main bunga api boleh la selalu datang sini. tapi serius aku cakap welding ni buat lu orang punye mata merah ohhh. aku selalu tengok abang aku buat kat rumah dulu.

p/s: nak bukak workshop sendiri la.
cewahhhhh.

16 comments:

tqaAwesome said...

waaa hebat gile ko ! wa suspect eh respect same lu.
baik baik ye . safety first ! eceeh ^_^

KizZ said...

Peh.....style...smart lak tu kasut..

jom sini,
Misteri Tikus Bergerak

Sasa Al-Sharif said...

hilang keayuan pakai benda ni

*cimOt* said...

tqa: aq tak gile lagi weyh..masih waras..

*cimOt* said...

kizz: style??aq kalo boley nak pkai sneakers je pi workshop au..

*cimOt* said...

sasa: takpe la..tapi macho ohhh!!

darkbatman said...

cun gak kasut 2.. g workshop kene kasut je ker dipentingkan dulu?hehee

*cimOt* said...

darkbatman: one part of requirements to be fulfilled..hihihi..byk lagi sebenarnya..

norfaridahanum said...

komen terkeluar topik.

apsal semua org dah tukar layout blog nih.huuuuuu

cimOt said...

norfa: ko ni mmg terkeluar tajuk tol..sekarang bukan musim durian..tapi musim tukar layout katanya...so, berbondong-bondong lah yang tukar...hihihihi

kata kila said...

harapan agar dapat bukak wshop sendiri termakbul!!ecewahh!!!

biskut said...

workshop gurl...

kemahiran yang sentiasa diperlukan.

*cimOt* said...

kata kila: ohhhh..itu angan2 mat jenin jooo..

*cimOt* said...

biskut: oooooyeahhhh

NAJ HEBAT said...

erk.. macho nye kau sayang~

macho nye.

jatuh hati.

gagah perkasa.

tergudaa~

*cimOt* said...

NAJ: arghhhhkau sudah lama berpaling...ble aq da macho bru kau nak kate sayang yeee..ecewahhhh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...