Monday, December 6, 2010

I DON'T LIKE PEOPLE TALKING ABOUT DRIVING CAR



aku ni namanya ada lesen kereta tapi jarang yang amat jarang la nak sentuh stereng kereta tu.aku rasa dalam tempoh 2 tahun ni baru lima kali aku drive kereta.punya tulus suci niat aku mula-mula amek lesen kereta dulu konon nak tolong pada waktu kesusahan atau terdesak kena drive.namun, angan-angan mat jenin je la.

"pi la bawak keta tu"

nak bawak apa kejadahnya kalau dah lama tak bawak.ishk3.buat aniaya diri sendiri je.kalau aku sorang je mati takpe.kalo orang lain yang mati??haru.itu yang aku tak nak!!

"suruh ar cimot drive"

suruh drive. suruh drive. tapi tak pernah kasi drive pon.mana nak kasi, takut jahanam plak.almaklumlah dah lama tak bawak.

"biasa-biasakanlah bawak takut lupa terus"

macam mana nak biasa kalau tak pernah beri kesempatan.lagi pun bukan kereta aku sendiri nak memandai-mandai je bawak sesuka hati.

so, alternative way yang aku ada merempit je la.itu je yang aku pass.and aku memang agak menyampah dan sensitif sikit bila orang cakap pasal dialog-dialog seperti di atas.tak nak drive kereta dah and aku rasa macam memang dah tak ada mood nak bawak kereta.kecewa.harap maklum.

p/s: aku merempit secara berhemah ok!!


6 comments:

geeds said...

kita senasib! haha. the last time i drive was last month. hehe.

*cimOt* said...

geeds: mesti ko paham macam mana aku rasa..

geeds said...

paham paham. sgt paham. hehe.

cimOt said...

arghhhh..sayang giler kat ko geeds..hahahaha

~dee~ said...

akak faham sesangat rasa tu krn kita pun penah merasainya... tp kalo rasa nak drive, kete akak sentiasa jer 'ready' for u... hihihi!

*cimOt* said...

akak: tunggu keta sendiri je la..bila?ntah..moga panjang umor je la..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...