Tuesday, December 7, 2010

KISAH MEREMPIT HAMPIR MERAGUT SPM AKU


aku dah buat keputusan nak merempit je la.merempit secara berhemah dan mematuhi undang-undang jalan raya.kalau bosan aku naik lah basikal sambil menikmati udara segar.punya bersemangat waja la aku ni waktu form 4 aku dah ada lesen motor.tapi sebulan sekali je aku dapat merempit.almaklumlah orang duduk asrama lah katakan.sebulan or dua bulan baru dapat terjengul muka balik rumah.hahahaha.

cakap pasal merempit ni.mmmmmmemang bahaya la bunyi kedengaran di telinga.so, aku nak nasihat kat adek-adek sekalian yang belum kenal apa itu erti rempit tok sah la sibuk-sibuk nak
tahu.BAHAYA.INGATLAH ORANG YANG TERSAYANG.kepada yang sudah akil baligh tak
payah la aku nak membebel habaq mai "jangan merempit" berkali-kali kerana anda sudah sedia maklum boleh membezakan yang mana buruk dan yang mana baik.lu pikir la sendiri.

merempit bahaya!memang bahaya!nasib baik SPM aku tak lingkup.aku memang tak boleh lupa la kisah merempit ni.arghhhhhhh.bittersweet memory la tuk aku dan member-member.baiklah.kisahnya bermula begini....

once upon a time, ketika zaman muda mudi aku dulu.saat-saat getir menghadapi sisa-sisa saki-baki perjuangan alam sekolah menengah.bak kata orang dulu-dulu "peperiksaan besar".jiwa penuh semangat berkobar-kobar.keterujaan tamat zaman persekolahan.oh!!aku yakin korang semua rasa apa yang aku rasa.

semuanya 10 subjek.kepala aku memang saja yang kebal sebab tak botak.lalalala.8 kertas sudah aku lunasi dendam kesumatnya.tinggal lagi 2 kertas bakal ditempuh minggu berikutnya.oh!hujung minggu mesti diguna sehabis dan sebaik mungkin.jom party la!!!aku dan segerombolan buat bbq malam weekend tu sebagai jamuan perpisahan.ntah bila dapat jumpa lagi after SPM.macam biasa Pak Abu jadi mastermind.tak grand pon party nyer.buat depan aspuri je.bayar ntah berapa hengget aku pon tak ingat dah.segala rencah dan bahan Mak Cik Ita yang setelkan.aku plak tolong buatkan air asam tuk cicah dan makan.

nak tunggu ayam-ayam tu terbakar bukannya sekejap.buat air asam plak small the pieces je.keletang-keletung aku dah siap.tadaaaaaaaaa.so, kerja aku dah setel.arghhhh.nampak motor Pak Abu dah kena rembat.aku pon dah tak ada kerja.then, tunggu turn la.bagai orang disorongkan bantal.tak lama lepas tu datang sorang lagi pak cik guard dan Cekgu Azhar yang join party kitorang.secara automatik motor dah bertambah jadi tiga.yahooooooooooo!apa lagi peluang keemasan di depan mata.aku naik bertiga sebab masing-masing kecik molek.Pipah tukang bawak, aku duduk kat tengah and blakang sekali Intan.vrooooooooooooooooooooooommm.ronda-ronda pusing sekolah la.

vroom sana vroom sini.dewan.flat guru.rumah pengetua.lalalalala.memang tak ingat dunia la.siap nyanyi-nyanyi sambil diiringi lagu dari handphone.alamak!kantoi di situ membawa barang larangan.shhhhhhhuuhhhh.pusing sekali.pusing kali kedua.pusing lagi.dan tengah-tengah syiok seronok mahsyuk hendak membelok agak2 macam nak cecah lutut konon di selekoh tajam depan pondok jaga hendak ke dewan besar tetibe muncul.....opocottt!!

adoyaiiiii..penat laaa..esok la aku sambung..


10 comments:

geeds said...

adeii. bley plak to be continue. haha.

*cimOt* said...

alamak sori buat mood ko tergantung plak..tp seyes aq takdak energy mau sambung..huhuhu

naz said...

weyyy tak sabar dgr aksi rempitt hahaa

Oreo said...

Baru nak feel baca .dah sambung.

NAJ HEBAT said...

cimot comot comel


apa macam?

ngeh2.

next time kau bawak.. aku duk belakang.

sambil nyanyi..

"sehati dan sejalan.. seindah bunga di taman.. kanda...! dindaa..!!"


vrrooom

*cimOt* said...

naz:ok2 gua sambung..

*cimOt* said...

oreo:klimax kena lagi feeling okeyh..kekekekeke

*cimOt* said...

NAJ: ko la bawak aq beb..sebab aq nak jadi dinda ko plak kanda..ngeh ngeh..

hamzah ian said...

klimaks dah.. keh keh

*cimOt* said...

hamzah: lalalalala

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...