Thursday, December 16, 2010

REMPIT PART 2


gambar jalanan yang tiada sangkut-paut dengan my story-telling okeyh.
hailaaaaa.dorang lepak2 kat pondok tu plak ker??sambil lambai-lambai tangan.oh damn!omaigod!lepak kepala hotak kau.Jamat (bukan nama sebenar) la kau.tu kat depan yang kuar dari pokok Marry Krismas tu.adoyaiiii.dalam sekolah pon ada roadblock jugak.aku ingat JPJ dengan polis je yang suka buat sekatan jalan.habeslah kena OPSIKAP or wateva OPS.

"ha!turun!turun!hei, siap naik bertiga lagi!tongkat motor tu.mari sini!"

adus muka dah panas macam ekzos motor dah time tu.member aku yang dah cukup balun hentam keromo motor tadi terselamat lah mereka.apalah nasib kitorang.memang betul lah perumpamaan malang tak berbau.kalau tak dah lama cabut awal-awal.

motor 1=2 budak
motor 2=2 budak
motor 3=3 budak iaitu aku
total=7 budak

7 wonders!!chantek laaaa.lebih chantek kalo tak dapat amek SPM!padan muka kau!mula-mula geram jugak.apalah yang nak kecoh sangat kalau setakat ronda-ronda naek motor kawasan sekolah.bukan ada orang laen pon.only us, the SPM candidates.adoyaiiiii.terima je la padahnya.Mr Kamaluddin pon ade jugak time tu.Jamat pulak dah menyinga dengan perangai kitorang.arghhhhhhh.nak enjoy tukar jadi stress plak.pom pang pom pang kena sembur kena bebel and lastly mintak nombor telefon rumah setiap sorang.apasal plak nih?tup tup Jamat kata dia nak hantar kitorang balik rumah.WAT THE FOOD?ohhhh.ridiculous okeyh.

pada mulanya semua buat muka stone je kena lecture.then, secara automatik menangis meroyan tak tentu pasal memujuk merayu minta diberi belas kasihan. kitorang sangup buat apa saja janji tak balik rumah. mak aku tak kisah sangat sebab rumah aku dekat je. tapi kesian dekat member yang duduk jauh la. kesian dekat mak bapak diorang.

rayu punye rayu punye rayu.pujuk punye pujuk punye pujuk.lastly, tak payah balik umah. horaaaaaaaay. akan tetapi sebagai galang gantinya kitorang kena denda la. adusss. parah jugak la. tahu kitorang kena kawad jepun dari pondok jaga sampai balik ke asrama. kawad jepun betol2. don't play at all.perghhhhh. klakar giler rupa serta gaya kitorang yang lepas nangis dan kawad!sampai depan asrama tengok diorang tengah sedap melantak BBQ.damn!!Cekgu Azhar dia gelak-gelak tengok kitorang. oh! sakitnya hati. dia plak bley plak nak sedapkan hati aku cakap air asam cicah aku tu sedap la. ntah apa-apa lagi la. tapi sori la cekgu. pujian anda tidak berbekas di hati ini tika ini.

mana plak Jamat ni?dah lama terpacak depan asrama ni.dia plak tak muncul-muncul. adusss. then, tak tahan da kitorang pon dihidang minum and makan kat situ oleh member2 yang lain.tapi tak berapa nak masuk kat tekak time tu. paling tak boleh blah sampai ke sudah Jamat tak ingat pon kitorang. Cekgu Azhar yang suruh kitorang masuk asrama sebab dah lewat malam. macam tu je??

memang asbestos la kena kawad jepun tu.lalalalala.gua takkan lupa moment paling indah ni.

p/s: i miss u ol my dear members 7 wonders!!


10 comments:

Oreo said...

kenangan terindah tu

7 wonder.Haha

*cimOt* said...

oreo: mmg follow ea!!hihhi..i wont forget..

biskut said...

best aper kawad...cergas sepanjang masa sampai spm ooo..haha

*cimOt* said...

biskut: oooo yeah..

kata kila said...

wonder girl ke?ekeke

daydeck86 said...

bakul tu beli kat nilai 3 tapi kat kedai romantika ada gak rasanya

maCy said...

7 wonderpul ;D

*cimOt* said...

k kila: x seswai la...wonder girl ayu gitu..

*cimOt* said...

daydeck: ooooo..

*cimOt* said...

macy: hihihihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...