Thursday, September 30, 2010

SAMA @ TAK???


OK!sebelum ni aku penah sentuh gak isu tentang cara pemakaian tudung.dolu pasal bonggol unta.kali ini nak habaq pasal tudung cam tercekik je gayernyer.camne??tudung yang di pin ke belakang sehingga menampakkan susuk leher. oleh itu,ingin ku sentuh sekali lagi dari perspektif agama dengan agama yang lain.tahukah anda adab berpakaian atau lebih tepat lagi menutup aurat dalam Islam bagaimana?sebenarnya, berdosa seseorang itu berpakaian seperti agama lain.tak percaya?ianya dinyatakan dalam hadis nabi:

"barang siapa yang meniru sesuatu kaum, maka ia termasuk dari kalangan mereka,"
[riwayat Abu Daud]

tidak dinyatakan secara straight to the point berdosa.tapi cuba fikir secara rasional.kalo kita sudah pakai lagu tu dikatakan kita sebahagian dari mereka si kafir laknatullah dan si kafir tu sememangnya musuh kita, nak jugak ke ikut???masyallah!!!
masih ramai yang belum mengetahuinya.sampai-sampaikanlah dan sebar-sebarkanlah.agenda kafir laknatullah untuk menyesatkan wanita Islam sememangnya amat dahsyat.memang kita nampak benda nampak macam satu kebetulan je.tapi ketahuilah agenda kafir laknatullah itu sangat halus sehingga tanpa kita sedar turut terikut.jauhilah dari cara pemakaian tudung seperti ini.fesyen tetap fesyen tapi batas hukum Islam jangan sesekali dilanggar.tiada siapa yang rugi tapi diri sendiri yang mendapat untung.

p/s: kalo korang perasan,terlalu banyak perkara yang telah dipesongkan.
tak percaye, cube google.
sangat sedih apabila Islam itu diperkotak-katikkan.

14 comments:

hamzah ian said...

asal ttp aurat sudah.. ayooo

LUMUT said...

hye hamzah cmtuh ek??

adeh..


kdg2 mereka bukan pentingkan sgt aurat...lebih suke berfesyen..setuju ngak??

naz said...

tanda tanda kiamat. tak nampak tapi terserempak :)

*cimOt* said...

hamzah: mmg la betol..tapi kalau buat sesuatu yg sepatutnya dpt pahal but in the end dosa yg dpt!!rugi dan sia-sia jela..dats is my opinion..

*cimOt* said...

LUMUT: absolutely agree without any objection!!

*cimOt* said...

naz: yeahhh..so,beware ok!!

NAJ HEBAT said...

biasa lah. sekarang ni org pakai tudung sebab trend. bukan niat tutup aurat. sebab tu ada yg pakai tudung, but perangai... al-haram jadah tutttt.

ops.. emo.


mr. bean tepi tu skodeng aku. aku tak leh tido lena weyh!!

*cimOt* said...

NAJ: haha..dye minat kat ko ler tu..

NI²MS said...

buat apa la susah2 nk cekikkan tudung tu..kang tgh mkn pon boleh tercekik.. gamak ketat sangat..

bes ke pkai cm tu..tak prnh try pon..slalu tudung biasaje..huhu

*cimOt* said...

same la..aku xdk pon tudung style tu coz aq sensitip sket tang leher..geliiiiiiiii..

nuriz said...

pakai tudung tu tak payah cekik2 le nanti pyh benafas huhu

*cimOt* said...

nuriz: teringin nak rase camne tercekik tu..=(

Eyka said...

eyka sokong gak entri ni..tapi okei la jugk dia sudi gk pkai tudng dri xpkai trus..maybe dia nak test try pkai dulu kot..eyka xsalahkn dia maybe dia selesa macm 2..it depend..eyka pon bukn bijk sngt tentg agama ni..lebih ketara tentg legging ja..soal tudung eyka xsuke komen..nti eyka kena~ ayoyoyo..huhu..T.T

*cimOt* said...

@Eyka
yuppp nak pakai dah kire ok laaa..semoga akan datang lebih baik..
p/s: i'm not good in wearing proper hijab too.but i'm trying..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...