Sunday, March 25, 2012

siri STOKIN and babies #9: tiz zaqiyah, lisa surihani dan aaron aziz


stokin got new babies again. and namanya ialah tiz zaqiyah, lisa surihani dan aaron aziz. hahaha.

yang ni paling tomey. muka dah macam baby koala.


stokin punya baby tak pernah menghampakan. stokin always give the best! baby dia paling kurang mesti bulu panjang walau tak kembang persis kucing parsi. jadi laaa. tapi mata baby dia taknak kalah jugak. mesti persis anak mat saleh. tak biru, hijau laaa paling cikai. hahaha. oh well, tengok tuan dia jugak laaaa kan. always the best. cessssss.




mak gua boleh plak cakap yang betina tu letak nama nina and tina. pehhhhhhh. high taste jugak mak aku ni. padan laaa dulu aku letak nama anak stokin yang macam-macam tu dia kompelin terlebih. elok-elok nama cikaboo, boleh plak mak aku panggil cik embong je? adoyaiiii. terus tak vogue. 

tetibe tringat kat opah. opah panggil stokin >>>

alkisahnya:

sambil duduk minum petang diiringi angin sepoi-sepoi language.

opah: mana si tony tu? dari pagi tak nampak.
aku: sapa? kawan abang dino yang kerja ngan dia tu ka?
opah: bukan laaa. si tony tu laaaa. emak si comot tu.
aku: TONY? bukan tony laaa opah. STOKIN!
opah: laaaa yeke. aku dengar kalian panggil si tony.

guling-guling gua gelakkan opah. opah plak sampai lompat-lompat katak malu. ok abaikan metafora hiperbola gua.


sekian saja kisah penamaan kucing-kucing gua.




p/s: rindunya nak main ngan baby stokin.


14 comments:

aiEz said...

hehe...unik nama kucingnya...:)

alexa yussida said...

haha tergelak dr awl smpai abes oki..lawakla,da la nama sume xleh blah..kisah si cik embong n tony lagi la...hihi..thnks cimot :)

ABU said...

nina dan tina.. sib baik aku duduk rumah bertingkat tingkat.. kalau tak aaku pun nak bela kucing gak... comel la kucing awk. tu.. rasa mcm nak gigit gigit je...hahaha

aleen aiden said...

ya ampun nama kemaen kelasss...hu3

oranglidi said...

apa punya nama daa.. bagi la nama2 fatimah ke, kalsum ke, azizah ke, jamaliah ke..

tasekM said...

ko jgn bubuh maher zain dah..

:p



.

Mitsu Kizu Zie said...

kucing comey~!!!!

cimöt said...

@aiEz
itu sekadar angan2 gua saje laaa...

cimöt said...

@alexa yussida
welkam kak..i'm really happy when u can laugh..

cimöt said...

@ABU
berani laaa kau nak gigit kucing gua..sekeh kang baru tau..

cimöt said...

@aleen aiden
oh well..mesti laaa kena kelasss gitu..

cimöt said...

@oranglidi
ko kalo bab2 letak nama ni memang ko paling terer..agak nama aku pon ko yg letak ikut sesuai..hahaha

cimöt said...

@tasekM
maher zain kan akak yg punye...sye x kacau laaa kak..

cimöt said...

@Mitsu Kizu Zie
almaklum mcm tuan iye...hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...