Saturday, February 25, 2012

NAMA vs MUKA

assalamualaikum semua.


dah lama tak berceritaceriti. terasa mengidam plak. dan tetibe plak idea ni seperti mencurah-curah ke ladang gandum. cehhhh. ladang apa pon aku tak ada. enough merepek-ing. insyaAllah hari ni kita belajar anatomi dari perspektif nama dan sifatnya. FAIL! subjek biologi pon aku tak belajar kat sekolah. toksah pecayo hok aku kecek ni. merepek-ing lagi. alkisahnya gini. aku nak tanya laaa dulu, 
"muka dan nama tu memang kena sesuai or matching ea? ea? ea?  kalo muka gitu kena nama gitu laa, muka gini kena nama gini??"
ape pandangan korang? pernah tak ade orang cakap lagu tu kat korang atau sesapa member korang yang kata gitu kat sesape? ok ada satu cerita.

si temah: weyhhhhh wani! alahaiii aku lupa nak bawak buku ko.
atikah: bila masa plak aku jadik wani ni?
si temah: alahaiiii..muka ko sesuai nama wani laaa. aku rase dekat sepuluh kali dah aku terpanggil nama ko wani.hahaha.
atikah: abes tu nama tikah kena muka lagu mana?
si temah: errrrrr. entah laaaa plak. hehehe.

begitu lah ceritanya. and same goes around me. semalam ade yang cakap nama gua cam tak kena dengan gua.



weyyhhh. beb, abes tu ape nama yang sesuai dengan gua? ce bagi cadangan sikit.

p/s: cimot tu nama artis gua, nama comel gua, nama kiut gua, nama timang2 ala sayang gua je. but the most important, nama panggilan in family. hehehe.




16 comments:

ubaidillah zulkefli said...

haha..siyes klaka..

Uncle Jonni said...

hahahaha...
tak tau aku nak mengomen...

(sambil garu2 kepala)

huhuhuhu

oranglidi said...

alamak. jgn mare lak. haha.

ak mmg jenis slalu concern pasal nama n muka ni. member2 aku klau ade muka x serasi dgn nama ktorg pnggil bnda laen. hehee. saje wat gurau2.

ak igtkan nama ko shahida ke, nurulain ke, zaleha ke. haha.

anis madu said...

aku ingatkan cimot tu nama kucing. :P

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

haha cimot comot~

EZAN IDMA said...

ahahah shima shima

najwaMazlan said...

haha. pernah kot bila orang tanya nama, saya balas, cuba teka. and then dia cakap nama saya murni. bila saya tanya kenapa, dia kata sebab sesuai dengan saya. haha. macam2.

cimöt said...

@ ubaidillah zulkefli
ape yg klakor nye?haha

cimöt said...

@Uncle Jonni
tak paham laaa tu..

cimöt said...

@oranglidi
tak mara laaa..just aku pon tetibe concern bile ko khabor lagu tu..

zaleha tu paling aku rase tak boleh blah...hahah

cimöt said...

@ anis madu
ceytttttt...kucing ??

cimöt said...

@ Muhammad Saiazuan Norhalik
cimot comey laaa..haha

cimöt said...

@ EZAN IDMA
hahaha..ok je kan shima??

cimöt said...

@ najwaMazlan
hahaha..mcm2 perangai org ni kan..hehehe

Aien Not Alien said...

errr....entah la weh, nama dah termaktub dalam surat beranak itulah dia sampai tercatit dalam mykad...


takde kena mengena dengan muka kot...

cimöt said...

@ Aien Not Alien
hahaha..mungkin oranglidi melihat nama orang mesti sesuai ngan muka..haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...