Tuesday, February 21, 2012

arrange married


suke cerita ni. sebab cerita ni ade mesej positif yang disampaikan sebenarnya. tak dinafikan, ade negative side nya juga. i'm not telling the negative one. but i wanna extract the positive one only that i really do agree.

i love the way of their parents. mereka taknak lebih banyak kerenah pada masa akan datang, maka mereka satukan anak-anak mereka. means mereka kahwinkan anak mereka. yuppp. tak dinafikan ada yang cakap macam zaman dulu-dulu plak. arrange married. but for me, that's the best one. because, this is the only way to control from maksiat to spread away. daripada mereka berfoya-foya tak tentu hala, it's better for them to have halal relationship and insyAllah akan dilimpahkan rezeki yang wallahu'alam.

QS 24. An Nur ayat 32 : Dan kawinkanlah orang-orang yang sedirian diantara kamu, dan orang-orang yang layak (berkawin) dari hamba-hamba sahayamu yang lelaki dan hamba-hamba sahayamu yang perempuan. Jika mereka miskin Allah akan memampukan mereka dengan kurnia-Nya. Dan Allah Maha luas (pemberian-Nya) lagi Maha Mengetahui.



and this is one of the example.

ce korang baca SINI dan SINI.

tahniah kepada member aku yang baru je kahwin sabtu lepas.
semoga bahagia hingga anak cucu.




p/s:  aku?
belum sampai jodoh lagi kottt.


14 comments:

Anisa Hang Tuah said...

jodoh itu rahsia dan misteri.datang secara kita tak mengetahui..

*memberontak nak kawen*

H.J said...

aku tak mampu lagi nak kawen..haha

oranglidi said...

vanila coklat ni ak penah skali tertengok. macaam cite adamaya je konsep dia. susah la nak cari orang yg btul2 maacam dalam cite tu. kalau yg jnis baek2 n alim tu biasa a kawen awal.

apa laie cimot, kawen a. nnti majlis jgn lupa jmput aku. hehe.

aiEz said...

mahu kahwin tapi calonnya masih tak kunjung tiba...err,ada nak rekemen?sungguh ni....

Noraim said...

kawin muda byk keliebihan juga keburukan. kalau pndai arrange masa insyaAllah berjaya jugak :)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

huhu kawin cepat ;)

YOUsoF said...

Betul lah yang kau taip tu.. Cara tu dapat elak banyak maksiat dan keburukan.. Paling kurang masing² boleh kenal hatibudi memasing lantas jatuh cinta selepas nikah.. ;D


Tahniah untuk kawan kau.. Kawana aku pun baru selamat jadi isteri orang sabtu lepas..

cimöt said...

@Anisa Hang Tuah
memberontak kak nis? hahaha..

cimöt said...

@H.J
step by step laaaa..yg penting calon sudah ade..

cimöt said...

@oranglidi
betol2..susah nak carik org sebaik tuuu..mcm fairy tale je kan..but they do exist..

mesti laa aku jemput ko nanti..

cimöt said...

@aiEz
ko pemalu orangnya..kena carik org yg out spoken baru click ngan ko..hehehe

cimöt said...

@Noraim
for those who are really2 ready je boleh..

cimöt said...

@Muhammad Saiazuan Norhalik
ko laaa kawen lu..

cimöt said...

@YOUsoF
ko betol2 paham maksud aku..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...