Saturday, October 22, 2011

siri STOKIN and babies #7: petang: layan anak-anak main

cikaboo: ape lagi yang boleh dibuat pada waktu petang? memang tak ada apa laaa. nak memburu? alahaiiiii. tak mahsyuk laaa nak hunting time petang dengan angin sepoi-sepoi language ni. tak adventure rasenye.
aku: haishhhhhh. banyak aje alasan ko kan? kalo dah pemalas memang macam tu laaaa. almaklum makan terhidang depan mata. cuba aku kalau kitorang takde kat rumah? haaaaa. baru laaa padan muka ko!!

cikaboo: elehhhhh. tak tersampainya hati ko nak buat lagu tu. agak pegi kedai makan pon, bawak balik tulang. hahahaha.
aku: tak kiraaaaa. ko memang pemalas!! tak habis-habis kerja ko membuta, makan, berak, main dan again and again. grrrrrrr.

cikaboo: ok ok ok. enough is enough. aku dah nampak target! shhhhhhhh.
aku: OK FINE!(ala-ala suib sepah) aku pon malas nak layan ko.


stokin: boring nye tengok semut ni.
cikoi: hmmmm..tak yah laaa tengok.

stokin: amboi amboi. relax bebenor ko. ooooooo. siap ko!!

stokin: auuuucakkkkkk!
cikaboo: opsss pocot mak aku! grrrrrrr. sengal la mama ni!

stokin: haiyyyyyyakkk. dush dush.
cikaboo: tak aci! mama main tipu. serang hendap. tak aci! tak aci!

cikoi: oooooo. bangga la tu mama dapat membuat kejuatan yang mengejut tu kat abang? hahahaha. tengok la baby plak yang buat. jeng jeng jeng.

di sebaliknya,
stokin: tak payah laaa cikoi! ko baru setahun jagung. hahaha.

stokin: haaaaaa! dah tahu dah baby nak serang hendap mama kan? kan? kan?
cikoi: alaaaaaa. mama ni.. kasi laaa can kat cikoi. terok la mama ni.

air yang dicencang tak akan putus. memang betul sesangat la tu. apa taknya. tampor sana tampor sini. terajang sana terajang sini. tapi still geng. sebab gaduh-gaduh tu tandanya sayang. acewahhhhh.


p/s: stokin bila nak beranak lagi??
nak adek baru.
hehehe

12 comments:

Anisa Hang Tuah said...

cococomelnyeeee

JIJI YU said...

gersang dan tandus kawasan umah engko

chiLleD...!! said...

jom gaduh..hehehehe

Julie Suhana said...

x lama lg beranak la tu..
eh..tah2 dah beranak pon..
ari tu balik cam dah nk branak je..
tanya la mak..

alexa yussida said...

mantap betol dialog!haha

cimOt said...

@Anisa Hang Tuah
mesti laaa..macam tuannya..

cimOt said...

@JIJI YU
Mediterranean laaa katakan..hahaha

cimOt said...

@chiLleD...!!
hoi!! batu api!haha

cimOt said...

@Julie Suhana
yeayyyy..dpt adek baru!!cikoi yg la yg cakap..hahaha

cimOt said...

@alexa yussida
mantop ye mantop..hehe

gilaweb said...

haha skrip yang hebat

cimOt said...

@ gilaweb
stokin laa pengarah nya..haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...