Friday, April 29, 2011

WAHAI LELAKI TERUTAMANYA PARA SUAMI DI LUAR SANA DAN BAKAL SUAMI SAYA, YOUR MONEY MY MONEY. BUT MY MONEY NOT YOUR MONEY.






ini memang hakikat ye wahai si lelaki. walaupun si wanita sudah sah dikahwini dan menjadi hak milik yang kekal, tetapi anda tiada hak ke atas wang ringgit hasil titik peluh mereka bekerja. malahan, menjadi tanggungjawab anda menyediakan segala kelengkapan si isteri dari segala aspek termasuk wang perbelanjaan. maka, sekiranya dia si isteri hendak bagi wang gajinya kepada ibu bapanya, si suami tiada hak untuk menghalang.

walau bagaimanapun, aku di pihak wanita tidak lah mahu bersikap kejam. sepatutnya, si isteri haruslah membantu. sedikit sebanyak janganlah terlalu membebankan si suami sahaja. sama-sama letih bekerja, sama-samalah berkongsi kesenangan.

ecewahhhhhhh. harini aku berfikiran matang ala-ala mak aku. hehehehe.


p/s: jangan gaduh2 plak ea.


6 comments:

Anisa Hang Tuah said...

jadikan ku tulang rusukmu,adam

geeds said...

sharing is caring maa~~~ :D

adrinaqamarina said...

betul. even gaji isteri lebih pada suami pun. suami kena sediakan wang belanja jugak laa.

eceh, dah macam "suara isteri3" dah. hehe

*cimOt* said...

@Anisa Hang Tuah
=P
awwww sweet..

*cimOt* said...

@geeds
caring is loving ye maa..

*cimOt* said...

@adrinaqamarina
correction..bakal2 isteri..hihihihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...