Friday, October 5, 2012

ber- Broga Hill

assalamualaikum dan salam sayang.


yeahhhh. last week, tercapai juga hasrat gua nak mendaki bukit Broga tu. dah berapa kali plan, asyik ade je aral yang melintang. memang belum rezeki. dan rezekinya adalah bila tetiba budak biotech ajak kitorang join skali. selalunya memang gitu laa pon. yang well plan tu susah betul nak jadinya. cuba kalau aci redah je, terus je jadi dengan suksesnya.


sebelum pendakian dimulakan, haruslah tangkap gambar dulu ye dop?

stretching sikit. takut cramp plak di tengah pendakian.

haaaaa. puas hati betul bile dah sampai.

solat subuh secara berjemaah.
masa ni semua orang tengok je. terutamanya orang bangsa laen macam cina dan india. dan tatkala aku solat, meremang rasanya bulu roma. sungguh aku kagum dengan kebesaranNya. bayangkan, di atas bukit tu sayup-sayup je aku dengar imam membaca bacaan solat. Allahuakbar.






happy faces.

kebulor! macam-macam bekalan makanan dihangkut.


usah cakap. orang datang berduyun-duyun.

sesudah pendakian pon haruslah tangkap gambar juga.

just in a few seconds, the sky keeps changing it's color rapidly. subhanallah!




p/s: ade rezeki pergi lagi insyaAllah.




8 comments:

Lea Isnawi said...

mcm best je
tak penah daki lagi

Iffah Afeefah said...

adeh cm xde daya ketahann n kemalasan je nk g

khairul said...

baguih..solat x diabaikan

ckyn wan said...

teringin jugak nk pg nih..asyik tgk org je pg adoiyai

syafiqakarim said...

hari ni byk blog cite psl broga.
kfaingggg


hang tak ajak aku

Cik Kamoo said...

bestnye!! rasa nak pergi je

Bro Framestone said...

Seronok bila dapat cuti mata dekat sini.

Banyak awek...

Tapi probnye semuanya dtg dengan bf.. Adeh.. melepas

Yousof said...

Sangat berminat dan belum ada peluang lagi nak daki² bukit/ gunung ni..


Siap berjemaah, terbaik! ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...