Sunday, May 22, 2011

SAYA NAK CARI LELAKI BERKASUT MERAH!! OHLALA


Cinta itu bagus. tetapi cinta kerana hanya kerana satu sebab iaitu mahu memiliki perempuan cantik, itu bukan sesuatu yang bijak. ia umpama sebatang lidi dan mudah dipatahkan. tetapi bayangkan sekiranya niat mahu bercinta itu ada banyak. ia umpama seberkas lidi dan pastinya tidak mudah dipatahkan. itulah cinta. pastikan cinta itu mahu dimiliki dengan niat yang banyak. niat mahu mengikut sunnah, niat mahu membahagiakan ibu bapa, niat mahu membahagiakan pasangan, dan paling utama kerana Tuhan. Insya-Allah ia menjadi seberkas niat yang tidak mampu patah dan dipesongkan oleh syaitan.

-dipetik dari novel-

saja nak kongsi dengan semua quote atas ni. macam best but memang best. ok. i'd just finished read one novel. ohlalala. awal2 semester ni boleh la lepak lagi nak baca satu novel satu hari dan marathon 10 movie satu malam. amboi amboi amboi. macam seven heaven je aku ni kan. tunggu la satgi assignment bertambun kuiz berderet-deret and finally group project. baru padan muka aku la kan.

actually aku memang bukan kaki bangku tapi kaki novel. nak nampak rock sikit >>>>aku ni seorang yang giler novel. nak nampak klasik >>>>aku ni seorang pencinta bahasa budaya kita. sila tampung plastik sendiri kalo nak muntah. tak terkira bilangan tahap kebanyakan novel yang sudah terkhatam. hahaha. tapi antara feveret writer yang aku suka ialah:
  • Hlovate
  • Noorhayati Berahim
  • Noor Suraya
  • Bahruddin Bekri
  • Ramlee Awang Murshid
  • Faisal Tehrani
  • Ruby Hazri
  • Lily Haslina Nasir
  • Nora Ismail
  • Syud
  • Cecelia Ahern
  • Sophie Kinsella
  • Dorothy Koomson
  • Roald Dahl
  • dan banyak lagi penulis yang best2
bacalah novel dan apa-apa sahaja jenis bahan bacaan. tak rugi mana pun. manfaat lagi ada kerana banyak sangat ilmu yang terkandung di dalamnya. serius!

misi nak beli dan baca Nota Hati Seorang Lelaki hasil nukilan Pahrol Mohd Juoi. calo beteh.!!

p/s : any mamat hensem yg pakai kasut merah?
cepat2 nak kapel.
hihihi. gatai noooo.


12 comments:

penaberkala said...

novel pertama ak habis baca Anak Din Biola
novel2 time skolah dulu je baca,haha

Anisa Hang Tuah said...

novel yg skrg nis tga baca cinderella path..entah bila laaa nak habis bace
huhuhuhu

Mohd Nor Quiyyum said...

aku bace buku KUALA LUMPUR, AKU OKAY. ade cite psl awek kasut adibas warne merah.

*cimOt* said...

@penaberkala
hahaha..dah berzaman novel tu..

*cimOt* said...

@Anisa Hang Tuah
chill je..bce slow2 janji abes..hehehe

*cimOt* said...

@Mohd Nor Quiyyum
cam matching je ngan novel ni..

Nolie Liana said...

i want too...can i..??
bdw aku dh baca Nota Hati Seorang Lelaki..

Julie Suhana said...

aku tgh baca Bukan Puteri Lindungan Bulan..

lama betul dah novel tu ku cari..skrg baru dpt..

*cimOt* said...

@Nolie Liana
yes u can...
damn,,nak borrow..

*cimOt* said...

@Julie Suhana
cepat marathon laksamana sunan!!

Julie Suhana said...

laksamana sunan..
huh..dah 'ter'berenti sekerat jalan..

nnt la da abis BPLB..seribu m/s nak baca tuh..bila boleh abis pun x tau..huhuhu

*cimOt* said...

@Julie Suhana
khatamkan la 1-1..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...