Sunday, May 15, 2011

HABIT AKU APABILA LEPAS KANDANG

CORRECTION YE! aku bukan lah duduk menetap kat kandang. masih bermastautin di bawah satu bumbung rumah. tajuk memang selalu nak kena lempang. ok! abaikan minah senget ni. aku ada satu habit feveret. adek aku selalu merungut cakap macam ni "ko memang kak! hmmmmm". betapa dia dah boring ngan habit aku yang satu ni. tapi dia terpaksa lah(dipaksa) menerima akak dia yang senget ni. hahaha. tapi habit aku ni tak la sampai mencemarkan industri hiburan. tapi memberi aku satu kepuasan di luar batasan. ok aku admit yang aku ni giler kamera dan gambar. PHOTOHOLIC - GAMBARHOLIC - TAPI BUKAN AIR HORLICKS! fon mesti kena usung pegi mana2 saja. tak nak miss something arts yang sepatutnya diabadikan dalam sebuah gambar. woahhhhhhh. aku berfalsampah dah macam Michael Angelo dan Leonardo da Vinci.

the exactly unique habit aku ni ialah mengambil gambar2 kat pasaraya atau shopping mall atau di mana-mana tempat yang berkenaan dan kelihatan sesuatu yang menarik tangkai hati ni. selalunya sudah menjadi rutin setiap kali keluar ke mana-mana terutamanya supermarket beli barang dapur, aku adalah akar tunjang sebagai penolak troli yang bertauliah. aku sendiri yang meletakkan mandat tu. kah kah kah. dasar orang giler pangkat macam aku ni korang harus sedia maklum saja lah ye. so, korang rasa seronok sangat ke dok tolak troli ni? pada aku seronok je. sebab aku tak berapa suka sangat nak join geng mak pergi pasar tengok barang. aku suka tolong angkat barang je. tak payah nak pening kepala sangat. almaklum saja kalau jadi penunggu troli ni macam pak polisi trafik Roda-Roda Kuala Lumpur rasanya. terpacak sebelah troli meninjau ke mana geng mak membeli tidak berbelah tu pergi .pada satu tahap terasa juga lah bibit-bibit kebosanan. maka, dari situlah terbitnya satu sifat aku yang ala-ala darah berseni tu. ada saja something yang menarik, pasti menjadi buruan lensa kamera cabuk handphone aku tu. akan aku rakam setiap scene dalam fon aku. aku suka sangat! thus, menjadi penolak troli sangat best ye kengkawan! aku enjoy dan satisfied dengan apa yang aku buat.


nahhh terimalah sebukit durian sebagai hantaran! ni dekat Carrefour Wangsa Maju. dia tengah offer durian D24.
aku dah lepas mengidam aku waktu cuti hari tu. aku dah balun puas-puas.
so, i tak heran laa. pandang sebelah mata je la.

ini kalau tak salah aku dekat TESCO Extra Selayang. sangat kretif rak letak tempat telur ayam.

ni plak dekat IKEA. aku rasa susunan plain towel ni sangat cantek. variety colors like a rainbow.


ni plak masa aku meronggeng kat Chow Kit. bling bling mata aku time merentas laluan benua intan belian ni. aku nasihatkan korang pakai sun glass ye!


macam lollypop plak aku tengok bracelet tu. siyes aku rasa nak makan kalo tak ada besi tu. hahaha. tapi time ni aku kena sound dengan pekerja indon tu. dia kata, "tak boleh tangkap gambar kat sini dek,". arghhhhhh. ade aku kesah? aku bukan nak ciplak ko punye artwork ko yang gempak tu. nak buat my personal collection je kot. elehhh. kecoh je akak tu!



so, ade sesape yang memiliki hobi pelik macam aku ni? boleh la share pengalaman dan gambar korang ngan aku. hihihihi.

p/s: picture story everything.


6 comments:

Mona_liSa said...

haha..cantek gambo2 ni..aku pun pnah kene sound kt midvalley. mase tu bgambar sakan kot ngn member aku..topi2 kedai tu cantek!

cu734ngel said...

cantik gambo...ni yang terasa nak beli ifon neh...nak snap gambar byk2 jugak...ehehehe yang kat ikea tuh cantikkan??akak suka gi situ and kasi sepah pastu blah..hahahah sbb jeles kot..:p

aqmalazmi said...

Fuyooo..best nyeee....

*cimOt* said...

@Mona_liSa
hahaha..cam annoying giler kan..kiter ngah syok berfotogedik dia plak angin..jeles le tu..hahaha

*cimOt* said...

@cu734ngel
hoiii..akak la yg selalu tukang sepah tu ye..ishk3..mmg cantek kat IKEA tu..rase nak angkut tros letak kat umah..haahah

*cimOt* said...

@aqmalazmi
ape yg bestnye?hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...