Sunday, October 31, 2010

PHOTOGRAPHY CONTEST: FLUFFY FRIENDS



mula jenjalan carik pasal.tapi tak pasal-pasal jenjalan jumpe contest syiokkkkk.apa pasal seronok sangat?MESTILA!!pasal kucing bucuk aku kottt.hoooooray.thanx and credit to Cik Nisa.
sangat senang ok contest nih.ayohhhh kita berbondong-bondong serbu join ini contest.untuk mengetahui lebih lanjut sila ziarah di sini.

why do you love your pet?
terjemahannya: mengapa anda sayang bangat sama haiwan peliharaan lo?firstly, because my cats are so cute, cuter and cutest.hahahaha.tak percaya ker?pegi usha kat sini dolu baru
tahu.pastu my kucing2 semua paham cakap dan kalo aku ada masalah suker share ngan mereka.release tension aku.walaupun mereka tidak respon ape2 dengan berkata-kata tapi mereka pendengar yang setia.dan aku dapat rasakan mereka paham aku sesangat.keletah depa wat aku terhibur dan sayang depa sesangat.then, maybe because our genetic as a cat's lover from our grand grandparents already deep inside each of us.daripada yang tua sampai la yang paling muda semuanya sayang kucing. suda berpuluh-puluh ekor kucing kitorang bela tapi semuanya kucing datang rumah.first time datang memang comot jer rupernye.tapi kesian kat depa so, bela, kasi makan and mandikan.tadaaaaaaaaaa percaya or tak after that depa memang kiut miut la.macam-macam ragam kucing kitorang dan macam-macam nama la kitorang kasi.these are among of them:

si Fullmoon: muka memang bulat betol sebijik cam bulan penoh mengambang

si Milo: kaler bulu dia yang warna milo rase nak minom jer

si Kembang: sangat kuat makan durian and dats why kot ekor kembang semacam ja

si Bulat: kucing bantut;maintain kontot and bulat even umur sudah meningkat

si Tunin: sangat kuat memancut demi mengawal empayar taklukan;habis semua pokok bunga mak aku rentung kekuningan

si Putih: anak si Tunin; like father like son

si Stokin: kaki sentiasa berstokin; aweks paling hot and still bergetah even dah beranak byk kali

si Kokobu: short form for Koko+Gebu;kucing jantan yang cun; anak stokin

si Labu: abang si Kokobu; agak kepondanan tetapi amat terserlah ciri2 abg mithali

si Cikaboo: adek si Kokobu and si Labu

si Comot: muke tetap comot even dah mandi

si Citam: seberadik dengan si Cikaboo and si Comot; tapi baru je mati kena bantai ngan anjing

etc

fuhhhhhh.nak citer semua sampai bile pon tak habes.dan perkara yang paling tidak disukai mengenai pet ialah MATI.dan paling menyayat hati; mereka takkan mati kat rumah tapi hilang begitu sahaja.the saddest moment masa dengan si Tunin.dye macam dah tahu nak mati.seminggu sebelum mati dye tersangat lah manja laen dari yang laen.tahu2 jiran gitaw dye dah mati.menangis sakan la.sayang wooooo.they are just like one part of our family.we may not have it all together but together, we have it all.


dear my cik Nisa,
here are my photos and 100% i snap these photos.tertonggeng-tonggeng teman dibuatnya.hahaha.
stokin and the remaining babies are available right now.enjoy ya!!


inilah mak dara yang hot meletop; si Stokin
sekali dapat tido jangan harap dapat kejot.tak makan dikacau.


si Stokin pemangsa yang sangat cekap dan tekun.
naek boring tupai kat rumah tu asyik kena tangkap dek stokin.


stokin paling kamceng ngan anak dye si Kokobu ni.bff la katakan.


ni satu tabiat Kokobu dan Labu yang tidak boleh dijadikan contoh kepada adek2 mereka.
sudah bosar panjang masih ketagih nak nenen.ishk3.
mereka akan amek kesempatan setiap kali stokin beranak baru.
depa bukan seronok dapat adek baru, tapi seronok dapat nenen susu ibu.
hahahaha.


dua beradik yang tidak boleh dipisahkan.memang carik2 bulu kucing la.
pernah si Labu hilang tak tahu nak balik, si Kokobu sangat kurus coz rindu and takde kawan nak maen.bila abang dye balik je, teros ok.


Kokobu yang ayu lagi cun.kucing yang paling aku sayang.kalau aku balik umah,almost tiap2 pagi kejut aku.macam mana?dia memekak masuk bilik aku sambil guling2 buat aksi comel.saper yang tak bangun kalo si comel datang kejut.awwwwww.


nak buat gaya maskulin tapi feminin plak jadinyer.ngancam nyahhh oiii.


ni plak si Cikaboo yang sangat lasak.


model cilik yang celik ni pula one of my anak buah rambutan; Ajiq.hihihi.time ni kucing tu dah tido atas pangku si Ajiq.tapi si tukang snap yang amat dengki telah mengejutkan si Cikaboo.hihihi.sori bos.

warning: semua jalan cerita ini adalah benar.tiada gurauan untuk berjenaka.kucing juga ciptaan Allah yang punya perasaan tapi tidak boleh ditafsir dengan mata kasar.

kini suda tiba waktu yang ditunggu-tunggu. the lucky next three animal's lovers are:
p/s: my kokobu suda pulang..
yeayyyyy..


26 comments:

bOo bOo said...

ehehee...nanti ezan buat yea tag nie :)

cu734ngel said...

waaaa...ada tak kucing yang nak bagi??akak nak satu..:) and sangat tak senonoh ok kucing2 itu..sudah besar panjang masih nenen??what the fish?haish...:p tak penah jumpak lagi...ni first time okie?:p

nabil_potter said...

saya tak suka kucinggg.....

Nabiel said...

pehhh~
semart la gmbo2 nie!
hehehe..cimot..mmg kne gmbo pets ke klu nk join?hehehe

*cimOt* said...

ezan: i know u'll like it..lalala

*cimOt* said...

k lin: nak kena dtg umah laaaa..

*cimOt* said...

mr potter: olorhhhh..tapi aku taw ko suker fotogambar..=)

*cimOt* said...

nabiel: thanx..ha'ah..all about pets..lets join it..

::::.cik itam..:::: said...

somey lah c kokobu 2... tp xsenonoh.. da besor pn xleh lepas nenen.. hik hik hik

*cimOt* said...

cik itam: mereka memang gitu..xtaw malu langsung..grrrrr

hamzah ian said...

geli kucing

naz said...

wuahhh menang belanja. ok haha

*cimOt* said...

hamzah:oooo..kucing ko geli..melucah xplak..hahahahha

*cimOt* said...

naz: hahaha..enjoy je..ko yg kne blanje ok suda manyak menang!!

.s.o.f.i.a. said...

comelnya!!!!!!!!!!!!! good luck dear.....

izulman said...

comel!!! XDDD cik stokin tak boleh blah~

Anyway, this line

"si Labu: abang si Kokobu; agak kepondanan tetapi amat terserlah ciri2 abg mithali"

LOLLl!!!

sakura said...

sedeynyaaa..tak dpt nk join contest ni..my kitty dah xde huk2...kena langgar kete ='(.. all the best.. huhu

*cimOt* said...

sofia: sper yg comey??saye ea..hehehe..thanx..

*cimOt* said...

izulman: hahaha..blah la ko stokin..

mmg betoi la si Labu tu..dia sgt penakut tp penyayang dgn adek2nya..

*cimOt* said...

sakura: R.I.P. to your kitty..thanx..

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

Blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis dan memberi info.. Semoga sejahtera dan sentiasa diberi keberkatan olehNya.. wassalam.

*cimOt* said...

bujang susah: blog biasa sahaja..tidak lebih sekadar meluahkan kata hati ini..terima kasih..

Ermalina said...

alalaa comeynye kucing die...

*cimOt* said...

tuan die pon cumeyl jugak ennnn..

~terataibungaindah~ said...

hahahahaha.. nk nenen tu tak tahan.. dah besau...

btw all the best!=p

*cimOt* said...

terataibungaindah: aku pon rase cam teringin plak!!!hahaha
thanx dear..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...