Saturday, June 23, 2012

life is about problem


assalamualaikum dan salam sayang.

gambar takde kaitan.

kita selalu cakap kita susah sana, susah sini, ada problem sana, ada problem sini. tapi pernah tak kita fikir apa pula situasi orang lain? then, tolong laaaa bersyukur walau apa sekalipun yang kita ada pada tika dan saat ini sebab ada lagi yang lebih susah dan banyak problem sampai serabut hidup. hakikatnya, hidup kita masih lagi bernasib baik jika dibandingkan dengan mereka. itu lah sifat semulajadi manusia; mudah lupa dan sering merasa tidak cukup. walau bagaimanapun, manusia juga laaa yang kena ingat-mengingati antara satu sama lain.

dalam life macam-macam rasa ada. dan segala jenis rasa itu laa yang akan mewarnai life kita. pahit, manis, masam, masin semua dirasa. yang indah semestinya berbunga bahagia. yang pahit sedikit terseksa menderita. sebenarnya problem tu laaa yang membuatkan kita lebih matang tentang apa itu life. how to handle and how to solve. THINK, THINK AND THINK! 

takde sape yang pernah mintak problem hadir dalam life sebab problem sesuatu yang tidak menyenangkan. tapi dapatkah kita menduganya? takkan. dan oleh hal yang demikian, think rationally and face it! tak mampu nak face sensorang, cuba mintak tolong or share to somebody yang ko rasa selesa and trusted.

cakap pasal share to somebody, i just wanna share something that i think it is very useful. hmmmmmmm. not so useful, but it can be useful. just in my point of view, i think i love stranger. sebab stranger ni lagi memahami in about your sharing. even you just know him/her in a short time, but the relationship seems to be for along time ago. kita boleh share apa saje. kita rase selesa. kita rase lega. pastu, stranger ni lagi care selalunya. yuppppp. not denying that, it is harm to expose anything to stranger. so, just follow your heart. you can feel either you feel safe and comfort or otherwise.

enough with my nonsense babbling. take it or leave it.



................... i just need my friend last night. but no one to be with me. a little bit sad. out of blue, come a stranger from nowhere lending ears, 'lepak'ing and 'borak'ing with me till morning. thanx beb! i never thought to talk and laugh with you within my critical time. yeaaaahhh thanx a lot. and roger me if you need my ears in return.




p/s: stranger is homo sapiens too.






5 comments:

syafiqakarim said...

aku tak tahu nak taip apa.
tp seriously, aku setuju dgn entry
kau ni.aku selesa dengan strangers.
rakan maya. berbanding em em.

hey,jgn lupa cr aku :P

Po said...

ak? haha.

Iffah Afeefah said...

stranger kekadang diperlukan

erk mmg nk tgur gambar tkde kaitan haha

syakey said...

sungguhh!! bukan apa, kadang membe sendiri mcm tak interested nak dgr pun cta kta -__-

hm hmm.

sadeq said...

ehem2~~~ =)
btw totally agree ngn entry ko,,, (agkat ibu jari)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...