Saturday, November 10, 2012

the definition of ABANG

assalamualaikum dan salam sayang.


[cimot's point of view]
what is the definition of abang?

abang is only for abang kandung, kazen, sedara, husband and really2 jauh beza umurnya ngan diri ini. so, kalau setakat senior beberapa tahun, sori laa der. mmg gua panggil nama je. rase tergeliat lidah ni nak memanggil kamu abang. pastu rase awkward. pastu gua rase malu sendiri. pastu nanti gua tak lalu plak nak makan. amboiii. dah lebih-lebih plak aku interpretasi. boleh tak? eh boleh tak boleh, tak kire ahhhh. gua tetap ngan keputusan gua. muktamad.

makanya, dalam life gua takde banyak mane laaa abangnya kan. senior dah tolak tepi. member tua sekentut je pon gua dah tolak tepi tak masuk dalam list abang. hahaha. so, abang yang ade...emmmm yang mane aku ingat je laaa.

sekitar family:

abang dino@anbang cho
abang jimy@anjang
abang bad
abang faiz
abang fadil
abang abu

sekitar rumah jiran:

abang awie
abang azri
abang anip
abang sofi

sekolah:

takde laa kan. senior kan.

uni:

abang idho
abang jali
abang lutfi
abang najib

rumah tangga:

abang sayang>> eh eh yang ni belom lagi. hik hik hik


kemesraan dalam konteks ke-abang-an itu agak terbatas pada interpretasi gua. tak tahu laa kenapa. apa ianya kolot? terpulang pada diri masing-masing untuk meletakkannya pada sudut yang bagaimana. atas dasar hormat atau sebagainya. tapi gua meletakkannya pada sudut hormat dan selesa. selesa dalam perhubungan.


abang botak takpe! hamboihhh gatai!




so, what is the definition of KAKAK?
will be continued.......



p/s: errr abang or oppa?
same jelaaa. geli.
puihhhhh





3 comments:

Ash Give said...

waah ada abng abu dlm family dia laaaa...

pagil abng senior je la kalau yg kat uni tu.. aku pun kurang sikit tang abang abng ni.. bukan tak respect.. tapi macam emmmmm

aiEz said...

menanti makna akak pulak,hehe..;p

chiLleD...!! said...

kakak...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...