Wednesday, November 28, 2012

the definition of KAKAK

assalamualaikum dan salam sayang.


sambungan dari the definition of ABANG....

[cimot's point of view]
what is the definition of KAKAK?

kakak ni pada pendapat aku sangat meluas. macam tak terhad jika dibandingkan dengan abang. entah laaaa. hanya pada pandangan tak berasas aku je laaa. kakak ni sememangnya spesifik untuk kakak kandung. tapi ianya tidak terbatas untuk semua wanita yang usianya atas aku even beza setahun saja. aku lagi selesa untuk memanggil mereka kakak berbanding nama saja.

kenapa ye?
dan aku rasa bukan aku sorang je yang berpendapat seperti ni tapi almost the girls would thought the same. pada pendapat berhemah aku laaaaa; these are because of the same gender and kind of girly thing. hmmmmm. pendapat giler-giler aku ni bukanlah lontaran gas semata tapi hasil selidik aku sendiri dan agak berasas jugak laaa pada sudut pemikiran aku. 

the same gender.
bila sama jantina, status atau tahap kehormatan atau repect tu lain sikit. susah laaa nak explain. tapi memang macam tu laaaa. it is about of seniority. tua je setahun, mesti panggil kakak unless she insist to be called as sister. that is her choice. tu ape yang aku dapat risik laaa. dan pada aku plak, aku tak kisah kalo junior  yang muda setahun or 2 tahun panggil aku nama je tapi aku kisah untuk panggil senior yang atas aku tua setahun or dua tahun dengan nama. then, i'll call them sister no matter what. means i care what i'm doing, but not others on me. eh boleh tak? hahahaha.
girly thing.
undeniable  girl always do or think something complicatedly. why? it is nature of girl. so, same goes to this situation. rasenya lebih kurang sama je macam yang kat atas ni. lebih kurang laaaaa.

tapi aku tak tahu kalian fikir yang macam mana kan! setiap orang ade interpretasi masing-masing.kalau tak kisah, why not share yours?? what do you think?








p/s: i love you all my kakaks!



3 comments:

chiLleD...!! said...

biasanya memg akn bhasakan kakak bg yng lebih tua xkira lah sethun atau lebih unless diorg suh pggl nma jer..hehe..dn xkish yng lbih muda nk pggl cnner

Iffah Afeefah said...

kakak is mine

err

tatau nk kate pe. kakak bukan terikat utk famly sejantina semata2

Anisa Hang Tuah said...

saya selesa panggil org yg usia tua dr saya sebagai kakak atas dasar hormat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...