Saturday, September 22, 2012

terima kasih Allah, kakak-kakak ni baik lagi cantik!

assalamualaikum dan salam sayang.



sememangnya hidup ni ada pasang dan surutnya, siang dan malam, datang dan pergi dan macam-macam lagi. itulah lumrah alam. setiap sesuatu ade pasangannya. baik buruk sesuatu ada saja hikmahnya. dan setiap baik buruk itu jugak lah kita kena bersyukur. takde baik, takkan buruk semedang? takde buruk, macam mana nak jadi baik ye dak? faham ke? fikir-fikirkanlah.

baiklah. sampai di situ saja sesi tazkirah. insyaAllah sama-samalah kita saling ingat-mengingatkan. sebenarnya nak cerita ade yang datang dan juga pergi, namun ade juga yang takkan kembali dan tidak kurang juga yang masih setia di sisi. alhamdulillah hidup ini sentiasa bermakna dengan kehadiran insan-insan yang begitu menyayangi diri ini. ecewahhhhhh. sungguh hidup ini benar-benar bermakna.

yeahhhhh. i love all my sisters! my biological sisters, my adopted sisters, my schoolmate sisters, my university sisters, my roommate sisters, my office-mate sisters and my sisters whenever i know you. you are such very wonderful homo sapiens.  hahaha. serius!

ade laaa satu kisah ni. kisah akak-akak ofis tempat aku kerja part time mahallah ofis tu. aku tak pernah fikir yang aku akan sayang mereka sangat-sangat. cop cop cop! dan ok sebenarnya tak pernah terlintas langsung yang aku akan kenal akak-akak ni. i mean kenal giler. cuma setiap kali mendaftar masuk semester baru dan check out setiap kali cuti semester aku akan jumpa laaa mereka. yuppp. just jumpa melapor diri gitu je. tak tahu sapa. nama tak tahu. apatah lagi segala perihal peribadi.

but that was a long time ago. and akak-akak tu skarang ni laaaa yang dah macam besties aku di kala kesunyian. rindu jugak kalo dah lama tak jumpa(opppssss. malu plak kalo ade akak-akak tu yang bace. ecehhhhhh). tapi ini memang pengakuan jujur dari deepest of my heart. tak tipu. mengenali mereka aku anggap ini merupakan satu anugerah buat diri aku. ya!  Allah hadirkan akak-akak yang baik-baik ni di sekeliling aku. bertambah ceria hidup aku di UIA ni. yelaaa. aku tak pernah laaa rasa kesunyian dengan kehadiran mereka ni. kalo aku takde hal, takde program tak busy mane, memang melekat dengan depa laaa pon. dapat plak kuar berjalan, memang tak hengat donia! hahaha. dah macam rombongan cik kiah kalo dapat berjalan.

Kak Ani, Kak Yan, Kak Ain, Kak Fatin, Kak Mimi; uolls memang best! my soul sister here and hopefully forever. thanks for everything. makan-makan, jalan-jalan, gelak-gelak, gosip-gosip. yeahhhh thanks a lot!  even dah tak kerja kat ofis, but uolls treat me gila-gila cam selalu. tak pernah lupa kalo ade pape. how sweet mae. tu yang sayang uolls ketat-ketat tu. heeeeeee. and tak lupe jugak dengan ofismates yang lain; Abang Najib, Akbar, Amdad, Fazri, Poknik, yang lain-lain ade tegur-tegur tapi tak tahu nama and yang paling penting big boss kita Kak Su. hahahaha.

yang paling sweet skali, dorang semua panggil aku CIMOT! termasuk laaa boss aku tu. mula-mula tu ye dia panggil aku shima. masalahnya depa yang lain tu memang panggil aku cimot. tup tup dia terdengar and terus tanya; "cimot? kenapa cimot?". elehhhhh. pastu dia pon join panggil aku cimot jugak. hahaha. pastu ade laaa plak muncul nama-nama baru kerana lahir daripada ilham pujangga depa. CEMOMOT, CECIMOT, COMOT. eh macam-macam laaa. jeles betol depa ni sebab CIMOT TU NAMPAK COMEY KAN? huh! tapi aku tak kisah pon. janji aku happy and uolls pon happy!

kak yan kecoh selaluuuuuuuu.
sekian saja laaa luahan my deepest heart tu. saje laaa terharu kotttt. thanks semalam dapat jenjalan sampai lebam. ade plak yang lanje char kuey teow. oh memang best! nanti kita kuar lagi ea. hihihihi.




and di kesempatan ini nak wish
HAPPY BIRTHDAY KAK LONG!!
may Allah bless you always.




p/s: love you!


7 comments:

Evagurl Izma said...

eh same dgn befday kite :D

khairul said...

best dpt sis yg sportng dan sempoi

MamaErra said...

thanx for da wish & for the pink dress too... luv u too!

syafiqakarim said...

errr..hg syg aku dak?

Iffah Afeefah said...

tahniah kat akak tu

cimot bile lagi? muhahaha

Ash Give said...

ya la cimot.. perempuan mmng macam tu kan.. kalau dah rapat, mmng rapat la sesangat kan.. kalau dia baca entry msti dia terharu..

aimaniman said...

salam kenal.. dofollow sini

untung ramai kakak.. akak x pernah jadi akak sebab dah jd kak long

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...