Monday, July 25, 2011

RINDUNYA ZAMAN DORM SEKOLAH


weekend baru ni aku pi lepak kat SEMESTI; my old school. Mijah ngan Ichaq ajak aku. katenye rindu nak bertemu. adek-adek kat SEMESTI tu pon dah lama tak jumpa especially my adek angkat. entah ingat entah tidak muka diorang lagi. ishk3. masuk tahun ni, dah 4 tahun aku tinggalkan mereka macam tu saja. means, depa dah form 5 sekarang ni dan SPM just around the corner je adek-adek ku. HOISHHHHHHH. kejap saja masa berlalu dengan pantasnya. maka, aku pon sudah tua dan dah layak jadi mak orang kata depa. tetttttttttttttt. no komen. lambat lagi laaa. masih lagi menjolok cempedak di luar pagar ni! huhuhuhu


bila dah berkumpul ramai-ramai, macam-macam lah gosip hangat terburai. 4 tahun punya cerita kottttttt. mesti la bertimbun-timbun. itupon, tak cukup masa. haishhhhh. kalo dah pompuan tu pompuan jugak la kan. tak boleh nak lari dari bergosip sana-sini. sudah menjadi kewajipan plak. hehehehe. alahai memang seronok la dapat duduk ramai-ramai dekat tengah-tengah dorm sambil story mory. dapat plak pekena kerepek si Acai yang terbaek dari ladang tu, makan-makan dan minum-minum sama-sama. share gelas, share botol, share 1 karipap tuk 4 orang. sharing is caring la katakan. serius la aku cakap zaman sekolah memang giler!


  • malas pegi prep, pura-pura sakit, dapat tidur dalam bilik sakit. hehehe
  • malas pegi riadah, duduk bawah pokok tak pon tidor dalam dorm. pastu kena tangkap ngan warden. pastu kena denda joging satu sekolah. arghhhh. terbaek!
  • pegi  kait buah mangga kat sebelah rumah Penolong Kanan.
  • paling suka buat milo sterika. yummmm. sedap!
  • jamuan dorm yang fun!
  • gaduh ngan prefect.
  • kena tangkap sebab naik motor dalam kawasan sekolah waktu SPM.
  • main hide and seek ngan cikgu sebab tak pegi kelas. lastly kantoi jugak. fuhhhh. malu siotttt.
macam-macam lagi. aku pon ingat-ingat lupa semua tu. tapi yang pasti those memories tak boleh dibeli di mana-mana pasaraya beedekatan.


Aina, my long lost adopted sister. see! dah besar panjang! dulu masa mula-mula jejak kaki kat SEMESTI tu, agak-agak besarkecik-besarkecik je aku tengok. muka comot-comot, selekeh dan blur je bila orang cakap. sekarang tidak lagi. makin cantik, makin putih, makin cun. miss you all damn much! insyallah ada umur yang panjang kita jumpa lagi ok kat mana-mana.



p/s: zaman sekolah memang best.


8 comments:

Anisa Hang Tuah said...

rindunyee kat zaman sekolah..
zaman dorm.prep..
hee

yayath said...

wahh..rindu jugak zaman skolah..prep..riadah..jamuan dorm.:)

vampire's lovex said...

aku xnak pegi skolah lama... hahhaa...

aku bnci skolah..errr kbai.. :P

cimOt said...

@Anisa Hang Tuah
betol2..dalam kenangan sajalah..huhuhu

cimOt said...

@yayath
pegi la sekolah sebagai pengubat rindu..ecewahhh

cimOt said...

@vampire's lovex
adoyyyyyai..ni mesti kes putus cinta..jeng jeng..

fasiihahsamsudin said...

laaa...same skolah rupenye ngan faizi ye..hehe..dl pnh pg skulah tu ,ase kursus addmath..best la..mmg xkan lupa punye..

cimOt said...

@ fasiihahsamsudin
iyeeee..dia my junior..
oh easy add math la tuuu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...