Thursday, April 17, 2014

Self confidence itu sangat penting


Pejumpaan kekeluargaan sebegini adalah wajib at least sebulan sekali. Itu lah yang cuba dipraktikkan seawal lagi. Tak kisah port nya di mana sama ada di rumah J1, rumah J2, rumah D, shopping mall mahupun pusat karaoke. Apa yang penting gossip bisa berlangsung, makan-makan tu paling wajib dan update apa-apa yang patut. Begitulah rutin setiap kali perjumpaan. Sudah acap kali.

Ada satu lagi rutin yakni Ian Dhani haruslah menjadi penghibur dengan dendangan lagu nya yang terbaru di waktu masing-masing terbuntang kekenyangan.

Untuk sesi kali ni Ian Dhani memilih untuk mendendangkan Kehilangan by Firman sempena lagu tu telah bertakhta di hatinya sekian lama.

Lagu diputarkan.

Penuh penghayatan beserta vokal yang 'boleh tahan tu'.


Ku coba ungkap tabir ini
Kisah antara kau dan aku
Terpisahkan oleh ruang dan waktu
Menyudutkanmu meninggalkanku


Tak lupa juga lengguk badan, tangan serta eye contact juga penting. Semua kena control.

Ku merasa tlah kehilangan
Cintamu yang tlah lama hilang
Kau pergi jauh karena salahku
Yang tak pernah menganggap kamu ada


Ok. Part chorus ni kena masuk pada waktunya. Ya, kena tepat.

ASRAMA!!!
memisahkan kita










HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA



Nahhhhh! Apa lagi! Gelak besar bagai nak runtuh rumah semua dibuatnya. Ian Dhani ooo Ian Dhani. He'd not laugh at all! Tu lagi tak tahan kami semua pecah perut gelak sebab takde reaksi terasa bersalah.





p/s: miss that momento! bila entah dapat nak karok sesama ye?






3 comments:

EZAN IDMA said...

hye cimot kbye

Umie Artoqiemie said...

HAHHAHAHHAHHAHAHHAHAHAHAHHA

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. konfiden level tahap tinggi.. asrama!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...